GOOD LIFE

Αυτά είναι τα fitness trends που θα κυριαρχήσουν φέτος

Τα τελευταία χρόνια ευτυχώς ολοένα και περισσότερα άτομα αποφασίζουν να βάλουν τη γυμναστική στην καθημερινότητά τους και είναι λογικό πλέον να εμφανίζονται διαρκώς νέα fitness trends, καθώς πολλοί αναζητούν και εναλλακτικούς τρόπος εκγύμνασης.

Αν ανήκετε σε αυτούς που... ψάχνονται ακόμα και στο κεφάλαιο "άθληση" και θέλουν να ακολουθούν τα νέα trends, δείτε ποια θεωρούνται τα fitness trends της χρονιάς.

Group Training
Παρόλο που το Group Training δεν είναι μια νέα τάση, το 2020 θα δείτε την ομαδική προπόνηση να προχωράει στο επόμενο επίπεδο. Πλέον είναι οι κοινωνικές πτυχές του Group Training που κάνουν τα πάντα να δείχνουν διαφορετικά. Οι Millennials καθώς και η Generation Z λατρεύουν την κοινωνικοποίηση και κάνουν οτιδήποτε ομαδικό να μοιάζει ενδιαφέρον και αξιόλογο.

Functional Training
Πλέον το επίκεντρο δε θα είναι οι επαναλήψεις και το βάρος αλλά ο τρόπος με τον οποίο εκτελείται η κάθε άσκηση, καθώς και η κατάλληλη τεχνική μέσω της λειτουργικής εκπαίδευσης. Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, στοχεύει σε κινήσεις που βοηθούν τους μυς που χρησιμοποιείτε περισσότερο στην καθημερινότητα. Ισορροπία, συντονισμός και δύναμη.

Yoga HIIT
Αυτό, λοιπόν, που θα ενθουσιάσει την επόμενη χρονιά είναι η Yoga Hiit και όπως υποδηλώνει το όνομά του, είναι ένας συνδυασμός γρήγορων εκρήξεων του Hiit -προπόνηση υψηλών εντάσεων- γεμάτη με δυναμικές θέσεις γιόγκα. Θα κάψετε πολλές θερμίδες, θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την ευλυγισία σας και φυσικά θα σας κάνει να περάσετε υπέροχα.

Mindful Workouts
Για πολλούς ανθρώπους, η άσκηση αποτελεί μια στρατηγική για τη διαχείριση του άγχους. Μάλιστα, μελέτες δείχνουν ότι πολλοί Αμερικανοί χρησιμοποιούν το σχήμα γυμναστικής τους ως κύρια μέθοδο μείωσης του στρες. Πράγματι, η σωματική δραστηριότητα έχει τη δύναμη να ανακουφίζει από το άγχος και για αυτό τα Mindful Workouts είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο hot fitness trends του 2020. Θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε ό,τι συμβαίνει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση και με αυτό τον τρόπο θα γίνει πλέον τρόπος ζωής το ολιστικό wellbeing.

On-the-go wellness
Αν έχετε πρόβλημα χρόνου τότε το 2020 θα σας αποδείξει πως οι προπονήσεις on-the-go είναι ακριβώς αυτό που σας ταιριάζει. Ενώ βρίσκεστε στον δρόμο, θα έχετε περισσότερες διαθέσιμες επιλογές γυμναστικής απευθείας στο τηλέφωνό σας. Μάλιστα, η Megan Roup, δημιουργός του app “The Sculpt Society”, αναφέρει ότι η ζήτηση για wellness εν κινήσει αυξάνεται τα τελευταία χρόνια με γεωμετρική ακρίβεια. Άλλωστε, μια busy πραγματικότητα απαιτεί να έχετε όλα τα απαραίτητα μέσα τα οποία θα σας βοηθήσουν να διατηρείστε fit.

High-tech fitness boutiques
Όσον αφορά στα fitness trends του 2020, τα πράγματα θα πάνε ένα βήμα μπροστά, καθώς ο εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας που σχεδιάστηκε για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των workouts γίνεται ευρύτερα διαθέσιμος στα στούντιο γυμναστικής. Πλέον για παράδειγμα υπάρχουν στολές πλήρους σωματικής διέγερσης μυών (EMS), τα οποία κάνουν μια προπόνηση έως τρεις φορές πιο αποτελεσματική.

Κickboxing workouts
Μέχρι τώρα ακούγατε όλους να ασχολούνται με τα γάντια του μποξ, πλέον η έμφαση θα δοθεί στα Κickboxing workouts. Κάνει την cardio προπόνηση ευχάριστη, είναι ασφαλές και απευθύνεται σε κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Έτσι, αν κι εσείς αναρωτιέστε πώς θα βγάλετε από πάνω σας την πίεση της ημέρας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε αυτή τη γυμναστική.

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!