GOOD LIFE

H Βρετανική Βιβλιοθήκη ζητά τη βοήθειά σου για να λύσει τον γρίφο αυτού του σπαθιού

Τη... βοήθεια του κοινού ζητά η Βρετανική Βιβλιοθήκη προκειμένου να λύσει έναν γρίφο 800 ετών που αφορά την αινιγματική επιγραφή ενός σπαθιού.

Το σπαθί που εικάζεται πως κατασκευάστηκε στη Γερμανία φέρει την επιγραφή +NDXOXCHWDRGHDXORVI+. Πρόκειται για ένα αμφίστομο ξίφος, που είχε βρεθεί το 1825. Το βάρος του είναι 1,2 κιλά και έχει μήκος 964 χιλιοστά. 
Σημειώνεται πως το ξίφος εκτίθεται μαζί με ένα χειρόγραφο του 14ου αιώνα (Grandes chroniques de France), όπου απεικονίζεται η γαλλική εισβολή στη Νορμανδία το 1203. Κάποιοι εκ των πολεμιστών φαίνονται να κρατούν παρόμοια σπαθιά. Το σπαθί και τα χειρόγραφα είναι μέρος της έκθεσης του Βρετανικού Μουσείου Magna Carta: Law, Liberty, Legacy, που έχει προσωρινά δανειστεί η Βρετανική Βιβλιοθήκη. Όπως αναφέρει ο Independent οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης έχουν ήδη λάβει πολλές επιστολές αρκετές από τις οποίες προσπαθούν να ρίξουν φως στο άλυτο μυστήριο.  Μία από αυτές αναφέρει πως τα πρώτα τρία γράμματα (NDX) θα μπορούσαν να είναι για το «Noster Dominus Christus», που σημαίνει ο Κύριος μας στα λατινικά, και τα επόμενα να αναφέρονται σε κάποιο άγιο - προστάτη. Οι υπεύθυνοι λένε πως με το να δημοσιοποιήσουν το θέμα ελπίζουν επιτέλους να βρουν τη λύση με πληροφορίες που αναμένουν να έχουν από όλο τον κόσμο και κυρίως την Ευρώπη. Αν και εσείς πιστεύετε πως κρύβετε έναν Dan Brown μέσα σας ευκαιρία να το αποδείξετε.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!