GOOD LIFE

Γυναίκες στο τιμόνι: Μια νέα έρευνα καταρρίπτει κάποια στερεότυπα

Μπορεί σχεδόν σε όλο τον κόσμο να επικρατεί η στερεοτυπική αντίληψη πως οι γυναίκες δεν είναι και τόσο καλές στο τιμόνι, αλλά μια μελέτη που ανέλυσε μια σειρά από στατιστικά δεδομένα (που δεν λένε ψέματα) έρχεται να δείξει πως αυτό δεν ευσταθεί απόλυτα.

Η έρευνα  που διεξήχθη από το confused.com ανέλυσε τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν για τους οδηγούς σε Αγγλία και Ουαλία και τα πορίσματά της είναι άκρως ενδιαφέροντα

Οι άνδρες οδηγούν πιο επικίνδυνα και κάνουν περισσότερες παραβάσεις

Ένα από τα βασικά πορίσματά της ήταν πως οι άνδρες οδηγοί έχουν την πιο παραβατική συμπεριφορά όταν βρίσκονται στο τιμόνι, αφού από τα 539.000 άτομα που παραβίασαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στην Αγγλία και την Ουαλία, το 79% ήταν άνδρες!

Παράλληλα έδειξε πως σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των αδικημάτων αναφέροντας σε άνδρες που αύξησαν την ταχύτητα σε αντίθεση με τις γυναίκες που αντιπροσωπεύουν μόλις το 7% των αδικημάτων. Οι άνδρες ήταν επίσης, πέντε φορές πιο πιθανό να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος και περισσότερο από δύο φορές πιο πιθανό να είναι έχουν κάνει κάποιο λάθος κατά την υποβολή της ασφάλειας του αυτοκινήτου. 

Οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να αποτύχουν στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, αφού από τα 1,6 εκατομμύρια άτομα στην Αγγλία και την Ουαλία που έκαναν τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης το 55% απέτυχε και το 34% ήταν γυναίκες ενώ το 24% ήταν άνδρες.

Παράλληλα από το 45% των ανθρώπων που πέρασαν τις εξετάσεις, το 22% ήταν γυναίκες και το 23% άνδρες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!