GOOD LIFE

Δύο πράγματα που είναι εχθροί των δοντιών σας και ίσως δεν το ξέρατε

Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η υγεία των δοντιών, όχι μόνο για να έχουμε ένα όμορφο χαμόγελο, αλλά για τη συνολική υγεία του οργανισμού, αλλά κάποιοι ίσως δεν γνωρίζουν πως αυτά τα δύο πράγματα αποτελούν "εχθρούς" της υγείας των δοντιών σας.

Και μπορεί όλοι να ξέρουν πως πρέπει να αποφεύγουν τα γλυκά, να βουρτσίζουν συχνά τα δόντια και να αποφεύγουν ροφήματα με έντονες χρωστικές, αλλά λίγοι γνωρίζουν πόση ζημιά κάνουν τα ακόλουθα στα δόντια.

Piercing στη γλώσσα ή στο χείλος.

 Η στοματική κοιλότητα δεν προορίζεται για μεταλλικά αντικείμενα και το piercing μπορεί να βλάψει το σμάλτο και να οδηγήσει σε ρωγμές των δοντιών. Όχι μόνο μπορεί να εμφανίσετε σπασμένα η ραγισμένα δόντια λόγω συνεχούς κρούσης των μεταλλικών «κοσμημάτων» στα πρόσθια δόντια, αλλά μπορεί να εμφανίσετε και περιοδοντικά προβλήματα όπως η υποχώρηση των ούλων που οδηγεί σε απώλεια δοντιών.

Λεμόνι

Σε γενικές γραμμές το λεμόνι έχει πολλές βιταμίνες και κάνει καλό στην υγεία, ωστόσο αποτελεί... απειλή για τα δόντια, ειδικά αν συνηθίζετε να μασάτε ή να πιπιλίζετε φέτες λεμονιού (π.χ. με σφηνάκια αλκοόλ) Θα πρέπει να θυμάστε πως τα οξέα που περιέχει το λεμόνι και του χαρίζουν αυτή τη χαρακτηριστική γεύση, μπορούν να διαβρώσουν το σμάλτο των δοντιών και να προκαλέσουν υπερβολική ευαισθησία των δοντιών στη ζέστη ή στο κρύο. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!