GOOD LIFE

Έρευνα αποκάλυψε σε ποια ηλικία χάνουμε τον παιδικό ενθουσιασμό μας

Πολλοί ίσως να εύχονταν να παραμείνουν πάντα παιδιά σαν τον Πίτερ Παν, αλλά η αλήθεια είναι πως σχεδόν όλοι κάποια στιγμή χάνουν τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια που χαρακτηρίζουν την παιδικότητα και αρχίζουν να βλέπουν τη ζωή πιο ρεαλιστικά.

Και μια μελέτη θέλησε να εντοπίσει πότε αρχίζουν να βλέπουν οι άνθρωποι τη ζωή με... άλλο μάτι και τα πορίσματα της για την ηλικία και την οπτική με την οποία αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι τη ζωή, είναι άκρως ενδιαφέροντα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε αυτήν συμμετείχαν 2.000 Βρετανοί και σύμφωνα με αυτή, η ζωή παύει να έχει τόση... πλάκα στην ηλικία των 45 ετών, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν πιο δύσκολο να απολαύσουν τη ζωή, τόσο όσο την απολάμβαναν στα παιδικά χρόνια.

Οι περισσότεροι ενήλικες φάνηκαν να συμφωνούν ότι όσο μεγαλώνουν τόσο πιο δύσκολο είναι να διασκεδάσουν στην καθημερινή τους ζωή. όπως διαβάζουμε στο ipop.gr, μόνο 4 στους 10 ερωτηθέντες ανέφεραν πως αναζητούν ενεργά ευχάριστες εμπειρίες στην καθημερινότητά τους. Ο ίδιος αριθμός αναφέρει επίσης, πως η έννοια της «διασκέδασης» παύει να υπάρχει κατά την ενηλικίωση.

Και τα… «κακά μαντάτα» δεν σταματούν εδώ. Ένα 10% των συμμετεχόντων απάντησε πως δεν συμμετέχει σε καμία διασκεδαστική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια μιας τυπικής εβδομάδας.

Γιατί; Άλλοι δεν έχουν τα χρήματα, ορισμένοι δεν έχουν την ενέργεια κι άλλοι απλά δεν ξέρουν πώς να διασκεδάζουν.

Μάλιστα, το 60% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφερε πως θα ήθελαν να κρατήσουν την παιδική τους σπίθα αλλά δεν το κάνουν. Παράλληλα, το 83% δήλωσε πως διασκεδάζουν περισσότερο με τα παιδιά παρά με άλλους ενήλικες γιατί μάλλον παίρνουν λίγη από την ενέργειά τους και αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Τι ήταν αυτό που θα τους διασκέδαζε πραγματικά; Εκτός από διάφορες δραστηριότητες που θα τους επέτρεπαν να ανακαλύψουν ξανά τη νεότητά τους, οι ερευνητές αναφέρουν πως θα ήθελαν να βλέπουν παιδικές ταινίες, να κάνουν μικρές «χαζομάρες», όπως το να μιλούν με αστεία φωνή και να χορεύουν σαν να μην τους βλέπει κανείς.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!