GOOD LIFE

7 top τροφές για να… ξεδιψάσετε

Εκτός από το νερό που επιβάλλεται να καταναλώνετε ειδικά το καλοκαίρι, το σώμα μας ξεδιψάει και ενυδατώνεται και με το νερό που λαμβάνει από διάφορες τροφές.

Κυρίως τα φρούτα και τα λαχανικά είναι αυτά που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε νερό και για αυτό ξεδιψούν τον ανθρώπινο οργανισμό. Δείτε πια τρόφιμα έχουν την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό.

Αγγούρι

Έχει περίπου 95% περιεκτικότητα σε νερό, και παράλληλα μας παρέχει και ένα μικρό ποσοστό φυτικών ινών και βιταμίνης C.

Μαρούλι

Όπως και το αγγούρι, το μαρούλι έχει επίσης περιεκτικότητα σε νερό που φτάνει το 95% και παράλληλα είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, όπως φυλλικό οξύ και βιταμίνη Κ.

Κολοκυθάκια

Και αυτά αγγίζουν το 95% περιεκτικότητα σε νερό και αποτελούν εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος, καλίου, βιταμίνης Α και C.

Πράσινη πιπεριά

Με ελάχιστα μικρότερη περιεκτικότητα σε νερό (περίπου στο 93 με 94%) οι πράσινες πιπεριές φημίζονται παράλληλα για την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, που τις μετατρέπει σε ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά.

Καρπούζι

Η περιεκτικότητα του σε νερό  φτάνει το 91% και παράλληλα μας προσφέρει λυκοπένιο,  το ισχυρό αντιοξειδωτικό με τις αντικαρκινικές ιδιότητες.

Πεπόνι

Η περιεκτικότητά του σε νερό  φτάνει το 90%, και παράλληλα είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α.

Γιαούρτι

Με περίπου 85-88% περιεκτικότητα σε νερό, το γιαούρτι σας παρέχει ταυτόχρονα ασβέστιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως βιταμίνη Β12 και ριβοφλαβίνη, ενώ εξασφαλίζει ότι λαμβάνετε τα απαραίτητα προβιοτικά για την υγεία του εντέρου και του ανοσοποιητικού.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!