GOOD LIFE

Μια νέα έρευνα έχει και άλλα καλά νέα για όσους έχουν σκύλους ως κατοικίδια

Υπάρχει πληθώρα σύγχρονων ερευνών που δείχνουν πως όσα άτομα επιλέγουν να έχουν κάποιο ζωάκι ως κατοικίδιο έχουν πολλαπλά οφέλη για τη σωματική και την ψυχική τους υγεία.

Τώρα όμως μια νέα έρευνα, που αναφέρεται ειδικά σε όσους επιλέγουν να έχουν ένα σκύλο ως κατοικίδιο, έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη όφελος που αποκομίζει κανείς από την συνύπαρξη με το πιο πιστό και παλιό φίλο του ανθρώπου και είναι πολύ σημαντικό, αφού αφορά την υγεία της καρδιάς του.

Η νέα έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Mayo Clinic Proceedings: Innovations, Quality & Outcomes και εξέτασε τη σύνδεση ανάμεσα σε αυτούς που έχουν κατοικίδιο και την υγεία της καρδιάς τους, αλλά και τους κινδύνους εμφάνισης μιας καρδιαγγειακής νόσου.

Όπως αναφέρει το ipop.gr, οι μελετητές συνέλεξαν δεδομένα από 1,769 ανθρώπους, οι οποίοι δεν είχαν ιστορικό καρδιακών παθήσεων και στη συνέχεια μέσα από αναλύσεις συνέκριναν την υγεία της καρδιάς όσων είχαν κατοικίδιο με εκείνων που δεν είχαν.

Γενικά, όσοι είχαν κατοικίδιο, ανέφεραν και περισσότερες φυσικές δραστηριότητες, πιο υγιεινή διατροφή, ενώ είχαν και φυσιολογικές τιμές στο σάκχαρο του αίματος. Μάλιστα, η ίδια έρευνα αναφέρει ότι τα μεγαλύτερα οφέλη στην υγεία τους, ανεξαρτήτως της ηλικίας και του φύλου τους, είχαν όσοι είχαν για κατοικίδιο έναν σκύλο!

Κι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι όσοι έχουν σκύλο βγαίνουν πιο συχνά έξω και κινούνται περισσότερο. Στο δελτίο τύπου της έρευνας αναφέρεται ακόμη ότι άλλες μελέτες έχουν συνδέσει την κατοχή ενός σκύλου με καλύτερη ψυχική υγεία και λιγότερη κοινωνική απομόνωση, τα οποία με τη σειρά τους έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!