GOOD LIFE

Όσοι έχουν γάτες είναι πιο ευφυείς; Αυτό έδειξε νέα μελέτη

Είτε έχετε γάτα ως κατοικίδιο, είτε σκύλο, πολλαπλές επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως έχετε πολλά οφέλη να αποκομίσετε από αυτή την συγκατοίκηση, όμως μια μελέτη έδειξε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για το που "διαφέρουν" όσοι έχουν σκύλους σε σύγκριση με αυτούς που έχουν γάτες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας σύγκριναν τους ιδιοκτήτες σκύλων και γατών, σκιαγραφώντας κάποια κοινά χαρακτηριστικά και κάποιες διαφορές. Η κύρια ιδέα ήταν να κατανοήσουν τη σχέση ανάμεσα στις ανθρώπινες προσωπικότητες και τις προτιμήσεις τους για ένα είδος κατοικίδιων ζώων.

Περίπου 600 εθελοντές συμμετείχαν στη μελέτη και 16 ψυχολογικοί παράγοντες αξιολογήθηκαν. Αυτοί οι παράγοντες περιελάμβαναν τη λογική, τη ζεστασιά, τη συναισθηματική σταθερότητα, τη ζωντάνια, την κυριαρχία κ.λπ. Με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες, η μελέτη έδειξε ότι όσοι είχαν σκύλο ήταν πιο κοινωνικοί και εξωστρεφείς, ενώ όσοι είχαν γάτα ήταν πιο ευαίσθητοι και δημιουργικοί.

Υπήρχαν  όμως ακόμα δυο χαρακτηριστικά που οι ερευνητές εντόπισαν στους ιδιοκτήτες γάτας - παρά την ευαισθησία τους, αυτοί οι άνθρωποι είναι πάντοτε σε θέση να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους και την άποψή τους. Και το δεύτερο και πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που εντοπίστηκε ήταν η υψηλή νοημοσύνη. Οι ιδιοκτήτες γατών κατέγραψαν τα καλύτερα σκορ στα τεστ νοημοσύνης, δηλαδή ήταν πιο έξυπνοι.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!