GOOD LIFE

Το σεξ είναι το αντίδοτο στην οικονομική κρίση

Η επίδραση της οικονομικής κρίσης στην επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική ζωή μας, έχει οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα άγχους αλλά και καταθλιπτικών στοιχείων, για να μην πούμε και κατάθλιψη. Από την άλλη πλευρά, η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα έχει βρεθεί ότι βελτιώνει όχι μόνο την ψυχική διάθεση αλλά και τη σωματική υγεία του ατόμου, καταπολεμώντας τα δυσάρεστα συναισθήματα.

Αυτό υποστηρίζει με άρθρο του ο σεξολόγος Θάνος Ασκητής, και προσθέτει πως σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, όπου ο φόβος και η ανασφάλεια υπερτονίζονται και κυριαρχούν, ίσως το ερωτικό πλησίασμα του συντρόφου μας να είναι και μία εύκολη και προσβάσιμη λύση. Η απόλαυση της ηδονής μέσα από την σεξουαλική επαφή, η συναισθηματική εγγύτητα και η πληρότητα που μας προσφέρει, μπορεί να καταπολεμήσει τον αρνητισμό της εποχής μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο κάθε άνθρωπος αναπτύσσει άμυνες που τον βοηθούν να ξεπερνάει δύσκολες καταστάσεις και να μπορεί να προσαρμοστεί δημιουργικά. Γιατί λοιπόν να αφήσουμε το σεξ να χαθεί με δικαιολογία το τι συμβαίνει γύρω μας; Γιατί να μην αφήσουμε τον εαυτό μας να το απολαύσει περισσότερο;

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!