GOOD LIFE

Τα 8 πράγματα που αξίζει να ξέρεις για τα φετινά Βραβεία Όσκαρ

Την ερχόμενη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, θα γίνει η λαμπερή τελετή απονομής των 91ων Βραβείων Όσκαρ και ειδικά φέτος παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για πολλούς λόγους.

Φέτος η Ακαδημία, αποφάσισε να "αγκαλιάσει" τη διαφορετικότητα και είδαμε υποψηφιότητες που δεν περιμέναμε, ενώ υπάρχουν αρκετά ακόμη πράγματα που αξίζει να γνωρίζει κανείς για τα φετινά Όσκαρ.


1. Δεν θα υπάρχει ένας παρουσιαστής. Ο κωμικός Kevin Hart που αρχικά είχε επιλεγεί για το ρόλο του οικοδεσπότη της βραδιάς, παραιτήθηκε και η Ακαδημία αποφάσισε να κάνει κάτι που είχε ξανακάνει και πριν από 30 χρόνια: να έχει πολλούς και λαμπερούς οικοδεσπότες, αν και κάποιοι θεωρούν πως ίσως γίνει η ανατροπή και τελικά κεντρική παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι μόνο η Whoopi Goldberg.


2. Ο Έλληνας Γιώργος Λάνθιμος και το Favourite διεκδικεί πολλά βραβεία. Συγκεκριμένα η ταινία "Η ευνοούμενη" διεκδικεί 10 βραβεία μεταξύ των οποίων και αυτά της σκηνοθεσίας και της καλύτερης ταινίας.  Έτσι ο Γιώργος Λάνθιμος γίνεται μέλος μιας εκλεκτής παρέας σκηνοθετών από την Ελλάδα και την Κύπρο που έχουν βρεθεί υποψήφιοι για Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Οι δύο προηγούμενοι είναι ο Κώστας Γαβράς για το “Ζ” κι ο Μιχάλης Κακογιάννης για τον “Ζορμπά”.


3. Το Black Panther ίσως γράψει ιστορία.Ήδη η ταινία "Μαύρος Πάνθηρας" έχει γράψει ιστορία, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία των βραβείων μια ταινία με υπέρ-ήρωες περιλαμβάνεται στις υποψηφιότητες για Οσκαρ. Θυμίζουμε πως η ταινία της Marvel, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε εισπράξεις εισιτηρίων σε σύγκριση με όλες τις ταινίες με ήρωες της Marvel και είχε προταθεί και για Χρυσές Σφαίρες.


4. Δύο ξενόγλωσσες (μη αγγλόφωνες ταινίες) διεκδικούν Όσκαρ σκηνοθεσίας: Αυτή του Αλφόνσο Κουαρόν με το Roma και εκείνη του Πάβελ Παβλικόφσκι με τον Ψυχρό Πόλεμο. Είναι μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού που συμβαίνει κάτι τέτοιο, μετά το 1977 και το 2007, στα 49α και 79α Όσκαρ αντίστοιχα, αν και στη δεύτερη περίπτωση η μια από τις ταινίες, το Γράμματα από την Ίβο Ζίμα ήταν Αμερικανού σκηνοθέτη, του Κλιντ Ίστγουντ.


5. Το Roma επίσης γράφει ιστορία: Είναι η πρώτη φορά που μια ταινία - παραγωγή του Netflix διεκδικεί βραβείο, ενώ αν κερδίσει Όσκαρ, η πρωταγωνίστρια της ταινίας Yalitza Aparicio, θα γράψει ιστορία, αφού θα καταφέρει να πάρει Όσκαρ με την πρώτη δουλειά της ως ηθοποιός.


6. Oι Queen θα κάνουν live εμφάνιση στην τελετή: Το θρυλικό βρετανικό ροκ συγκρότημα, με αφορμή τις 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ που συγκέντρωσε το Bohemian Rhapsody (η βιογραφία του Freddie Mercury) θα ερμηνεύσει το We Will We Will Rock You. Συγκεκριμένα στη σκηνή θα ανέβουν ο κιθαρίστας Brian May και ο ντράμερ Roger Taylor, που άνηκαν στο θρυλικό γκρουπ, μαζί με τον Adam Lambert.


7. Η Glenn Close ίσως επιτέλους κερδίσει ένα Όσκαρ: Η γνωστή ηθοποιός είναι η μόνη εν ζωή ηθοποιός που έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ (συνολικά 7) αλλά δεν έχει κερδίσει ποτέ. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με την Amy Adams που έχει προταθεί 6 φορές για Όσκαρ (και φέτος είναι επίσης υποψήφια για την ερμηνεία της στο φιλμ Vice) αλλά δεν έχει καταφέρει ποτέ να πάρει το χρυσό αγαλματίδιο.


8. O Spike Lee, ίσως γίνει ο πρώτος Αφροαμερικανός σκηνοθέτης που θα κερδίσει Όσκαρ σκηνοθεσίας. Η ταινία του BlacKkKlansman, διεκδικεί φέτος 6 βραβεία μεταξύ των οποίων και αυτά της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!