GOOD LIFE

'Εχεις πονοκέφαλο μετά το φαγητό; Οι 5 πιθανές αιτίες

Δεν είναι καθόλου σπάνιο, ο πονοκέφαλος να κάνει την εμφάνισή του λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση ενός γεύματος. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Συνήθως ο πονοκέφαλος γίνεται αισθητός περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα μετά το φαγητό και τις περισσότερες φορές πρόκειται για ένα αθώο σύμπτωμα, που συνδέεται με τις παρακάτω αιτίες.
Καλό όμως είναι ξέρετε τι προκαλεί τον πονοκέφαλο και να φροντίσετε να αλλάξετε τις διατροφικές συνήθειές σας, έτσι ώστε το ενοχλητικό σύμπτωμα να μην σας χαλάσει αυτές τις γιορτινές μέρες που περιλαμβάνουν πολλά τραπεζώματα!

Υπερβολική ζάχαρη

Η ζάχαρη οδηγεί σε φούσκωμα και πονοκέφαλο. Και η υπερβολική ζάχαρη, μετά μπορεί να οδηγήσει σε αντιδραστική υπογλυκαιμία ή να μειώσει μετά το γεύμα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να σου προκαλέσει ζαλάδες.

Υπερβολικό αλάτι
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν υπερβολικά μεγάλες ποσότητες νατρίου (περίπου 8.000 mg κάθε μέρα) έχουν 33% περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από πονοκέφαλο, συγκριτικά με αυτούς που καταναλώνουν 4.000 mg ανά ημέρα. Οι ειδικοί πάντως συνιστούν να μην καταναλώνεις περισσότερο από 1.500 mg την ημέρα.

Τρόφιμα και ποτά με τυραμίνη

Υπάρχουν τρόφιμα, όπως το τυρί, το κρασί, η σόγια σως έχουν ένα κοινό: Περιέχουν τυραμίνη, ένα αμινοξύ γνωστό για την εκδήλωση ημικρανιών σε άτομα που είναι επιρρεπείς σε αυτά.

Τραυμάτισες το σαγόνι σου

Εάν τα τραγανά ή τσιγαρισμένα τρόφιμα τείνουν να σου προκαλούν πονοκέφαλο είναι επειδή μπορεί να έχεις μια διαταραχή ή πόνο στους μύες που μετακινούν το σαγόνι σου.

Όπως νιώθεις πόνο μετά από μια άσκηση, έτσι μπορεί να νιώθεις όταν ταλαιπωρείς το σαγόνι σου, από το υπερβολικό μάσημα. Αυτός ο πόνος μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Αν συμβεί αυτό, μπορείς να βάλεις λίγο πάγο στο σαγόνι σου και να πάρεις ένα παυσίπονο. Αν συνεχιστεί θα ήταν καλό να επισκεφτείς τον γιατρό σου.

Διατροφική δυσανεξία

Αντιμετωπίζεις προβλήματα με τη γλουτένη και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Μερικές έρευνες έδειξαν πως η δυσανεξία μπορεί να οδηγήσει σε ημικρανίες, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη ξεκάθαροι οι λόγοι.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!