GOOD LIFE

Τραγουδάς στο μπάνιο; Τότε είσαι πιο ευτυχής και θα ζήσεις περισσότερο

Είτε είσαι φάλτσος, είτε όχι, αν σου αρέσει να τραγουδάς, η επιστήμη σου λέει να το κάνεις όσο πιο συχνά μπορείς γιατί το τραγούδι σου κάνει μόνο καλό.

Έρευνες έχουν δείξει πως όταν κάποιος τραγουδά στον οργανισμό του παρατηρείται αύξηση της ωκυτοκίνης και των ενδορφινών που είναι οι γνωστές και ως "οι ορμόνες της ευτυχίας" και παράλληλα σημειώνετια και μείωση της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, κάτι που αναδεικνύει το τραγούδι σε μια από τις πιο ιδανικές αντιστρές πρακτικές που χαρίζουν μακροζωία.


Όμως περισσότερα είναι τα οφέλη που προσφέρει το τραγούδι, όταν κάποιος τραγουδά χωρίς το άγχος πως κάποιος θα κρίνει την φωνή του, όπως όταν κάποιος τραγουδά μόνος του στο μπάνιο ή όταν οδηγεί ή όταν μαγειρεύει ή ακόμα και όταν συμμετέχει σε μια ομάδα (όπως μια χορωδία) όπου δεν ακούγεται μόνο η δική του φωνή.
 

Μετά από μια βρετανική  έρευνα που κράτησε 'εξι μήνες και συμμετείχαν σε αυτή 120 άτομα  – με και χωρίς ψυχικές διαταραχές –  οι ερευνητές σε Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας  διαπίστωσαν  ότι το να τραγουδάς στο μπάνιο ή γενικά να τραγουδάς χωρίς να έχεις κάποιον να σε κρίνει προσφέρει πραγματικά και μετρήσιμα οφέλη γα την ψυχική υγεία και πως είναι μια πρακτική που μειώνει τόσο το άγχος όσο και την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης. 

“Όλοι οι συμμετέχοντες που εξετάστηκαν, ανέφεραν θετικά αποτελέσματα στην διάθεσή τους λόγω της συμμετοχής τους στα εργαστήρια τραγουδιού”, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Tom Shakespeare, PhD.

Ο Dr. Shakespeare και η Dr. Alice Whieldon αποδίδουν αυτά τα οφέλη στον μοναδικό συνδυασμό του προγράμματος του τραγουδιού και της κοινωνικοποίησης χωρίς πίεση. “Ο τρόπος συμμετοχής που διαφέρει από μια χορωδία είναι πολύ βοηθητικός!

Σκέψου πως νιώθεις όταν τραγουδάς στο μπάνιο ή στο αυτοκίνητο, που δεν έχεις κανέναν να σε κρίνει ή να σε βαθμολογεί! Υπέροχα! Ωστόσο, η καθιέρωση μιας βραδιάς καραόκε με φίλους μπορεί να αποδώσει καλύτερα τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται σε αυτή τη μελέτη. Η αίσθηση της ομάδας, της έκθεσης και, φυσικά, το τραγούδι που εμπλέκεται σε μια τέτοια κοινωνική δραστηριότητα είναι ένα (υπερ-διασκεδαστικό και προσιτό) αντίδοτο στην κατάθλιψη και το στρες!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!