GOOD LIFE

Τι κοινό έχει η πράσινη πιπεριά και το πορτοκάλι;

Μπορεί τις πράσινες πιπεριές να τις βρίσκουμε στην αγορά όλο τον χρόνο, αλλά το καλοκαίρι είναι η εποχή τους. Δείτε γιατί πρέπει να τις εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Η πράσινη πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Η εν λόγω βιταμίνη βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος και γενικότερα, των λοιμώξεων. Μάλιστα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η περιεκτικότητα της πιπεριάς σε βιταμίνη C είναι τόσο σημαντική, που μία πράσινη πιπεριά θεωρείται ισάξια με ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, κάλιο, φυλλικό οξύ και φλαβονοειδή.
Γενικότερα, οι πιπεριές όλων των χρωμάτων είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α και C, λυκοπένιο, καθώς και καροτενοειδή. Έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και στην αντιγήρανση.  Τέλος, η περιεκτικότητά της πιπεριάς σε βιταμίνη Α και φυτικές ίνες τονώνει την υγεία και την ευεξία του σώματος.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!