GOOD LIFE

Κάνεις πολύ sexting με τον/την σύντροφό σου; Αυτό κάτι (κακό) λέει για τη σχέση σου

Στη σύγχρονη εποχή το smart phone έχει γίνει για πολλούς η... προέκταση του χεριού τους, ενώ έρευνες έχουν δείξει πως τα ζευγάρια που παραδέχονται πως κάνουν sexting, δηλαδή ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων μέσω κάποιας διαδικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας είναι ολοένα και περισσότερα. Μάλιστα η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη σε σχετική έρευνα, αφού οι Έλληνες και οι Ελληνίδες παραδέχονται πως κάνουν sexting ακόμα και 3 φορές κάθε μέρα!

Και υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως το sexting στα ζευγάρια μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή δυο συντρόφων και να τονώσει τη σχέση τους. Για παράδειγμα η έρευνα που διεξήγαγε η βρετανική ιστοσελίδα υγείας και καλής σεξουαλικής ζωής DrEd.com με τη συμμετοχή 2.000 αντρών και γυναικών, έδειξε πως από τους συμμετέχοντες που έστελναν καθημερινά σεξουαλικά γραπτά μηνύματα στο έτερον ήμισυ, το 61% ήταν απόλυτα ικανοποιημένο στον ερωτικό τομέα.


Ωστόσο τώρα μια νέα έρευνα έρχεται να πει το ακριβώς αντίθετο: πως το πολύ sexting ίσως τελικά να αποτελεί σημάδι πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου.


Σύμφωνα με τον ψυχολόγο, σύμβουλο σχέσεων και επικεφαλή της νέας έρευνας, Adam Galovan, η υπερβολική σεξουαλική επικοινωνία μέσω sexting δηλώνει ανασφάλεια μέσα σε μία σχέση και  την απουσία ουσιαστικών συναισθηματικών δεσμών μεταξύ των δυο συντρόφων.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Όσοι κάνουν sexting επικεντρώνονται στο σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης, παραμελώντας άλλες πλευρές. Τα άτομα αυτά επιθυμούν να φτάσουν στον στόχο -δηλαδή την ώριμη και σωστή σχέση- χωρίς προσπάθεια, χωρίς να αφιερώσουν αληθινό, ουσιαστικό χρόνο ο ένας στον άλλον, να ακούσουν ο ένας τον άλλον, να μοιραστούν χρόνο και δραστηριότητες».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!