GOOD LIFE

Όταν ένα γλυπτό γίνεται υπνοδωμάτιο [εικόνες]

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Allen Jack + Cottier από την Αυστραλία, σχεδίασε τη μετατροπή σε δύο επίπεδα στο κέντρο της πόλης του Σίδνεϊ μιας αποθήκης σε ιδιωτική κατοικία, στην οποία δεσπόζει ένα γλυπτό μέσα στο οποίο υπάρχει ένα κρυφό υπνοδωμάτιο.

Τμήματα του κτιρίου έχουν ριζικά μεταβληθεί για να επιτρέπουν στο φως να εισέρχεται στο χώρο και να συνδέουν τα δύο επίπεδα, στα οποία έχουν δημιουργηθεί 4 υπνοδωμάτια, ένα καθιστικό, μια μεγάλη κουζίνα, μια αίθουσα μουσικής, πισίνα και βεράντα.

Σε αντίθεση με πολλούς επίδοξους ιδιοκτήτες κατοικιών στο Σίδνεϊ, ο ιδιοκτήτης αυτής της κατοικίας δεν είχε εμμονή με ένα σπίτι που θα ξεχωρίζει για τη θέα στο λιμάνι ή στον ωκεανό.
Γι' αυτό και οι αρχιτέκτονες, θέλησαν να δημιουργήσουν μια εσωτερική σφαίρα, που να ταιριάζει με τα ενδιαφέροντά του ιδιοκτήτη του χώρου στη μουσική.

Γι' αυτό και η πιο σημαντική προσθήκη στην αποθήκη είναι ένα γλυπτό, σαν σπηλιά, στον πρώτο όροφο. Αυτό το γλυπτό αποτελεί μια ιδιωτική σουίτα του ιδιοκτήτη που κάθεται στο χώρο σαν ένα κομμάτι γλυπτικής όπου οι εσωτερικοί όγκοι του αναδύονται και κυριαρχούν.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!