GOOD LIFE

4 wine bars στη Λευκωσία που πρέπει να επιλέξεις

Το κρασί είναι μια ωραία ευκαρία για socializing, αλλά και μια διαδικασία που θέλει στυλ και ωραίο περιβάλλον. To Time Out Cyprus μας προτείνει 4 spots να τα πιεις στο ποτήρι του κρασιού.

Vino Cultura Tapas Bar


Ο ορισμός της κομψότητας! Εδώ το κρασί είναι κομμάτι, το κύριο μάλιστα, της κουλτούρας των ανθρώπων του, πράγμα που άλλωστε έχουν αποδείξει τόσα χρόνια με την αφοσίωσή τους στην ποιότητα και τα ψηλά standards, που οι ίδιοι έχουν θέσει. Βασικό χαρακτηριστικό της διακόσμησής του είναι -ποιο άλλο- το wine cellar του, όπου φιλοξενούνται πέραν των 650 ετικετών κρασιού -μιλάμε για τη μεγαλύτερη ίσως κάβα στην Κύπρο-, ενώ το wine menu του προσφέρει 40 απ' αυτά σε ποτήρι. Υπάρχει ακόμη μια επιλογή! Να ανοίξεις ένα κρασί με την παρέα σου, σε περίπτωση που η αξία αυτού δεν ξεπερνά τα €100, αλλά με την προϋπόθεση πως ο αριθμός των κρασιών αυτών που είναι ήδη ανοιχτά δεν θα ξεπερνά τα 4! Σαφώς επηρεασμένο τόσο στη διακόσμηση όσο και στο μενού από την ισπανική κουλτούρα, γεγονός επίσης θετικό!
(22676707) Κυριάκου Μάτση. Δ-Κ 18.00-01.00.

Silver Star by Cava Nostra


Άσπρο, κόκκινο, ροζέ, ξηρό, γλυκό, ημίξηρο, αφρώδες, φρουτώδες, και ό,τι άλλο επιθυμεί η όρεξή σου. Αυτά θα σου προτείνουν οι καλά διαβασμένοι και εξυπηρετικοί σερβιτόροι του Silver Star, που ας σημειωθεί, έγινε μόδα από μόνο του, πριν ακόμη γίνουν μόδα τα wine bars. Απ' όλες τις χώρες του κόσμου, από κουμανταρία μέχρι σαμπάνια, εδώ μπορείς να επιλέξεις ένα από τα 40 περίπου κρασιά στο ποτήρι ή ένα από τα 400 σε μπουκάλι. Άλλωστε η Cava Nostra απέναντι μπορεί να εφοδιάσει το μαγαζί ανά πάσα στιγμή και πολύ γρήγορα με ό,τι επιθυμείς! Γουστάρουμε όμως πολύ και τις μουσικές του, καθώς παίζει από disco, post punk αλλά και jazz και funk, μέσα από μια μεγάλη γκάμα την οποία επιμελούνται διαφορετικοί local DJs κάθε φόρα, όπως οι Mighty Scoop, Fox, Βελουχιώτης, Λυκούργος κ.ά.
(22666579) Σοφούλη 44-46. Δ-Παρ 17.30-01.00.

Il Bacaro Vino e Plattini


Αν πήγες στη Βενετία, γνωρίζεις πως "Il Bacaro" σημαίνει μαγαζί το οποίο πουλά τσιμπήματα και κρασί. Αυτό ακριβώς κάνει και το πρωτευουσιάνικο "Il Bacaro", το οποίο είναι καθόλα εμπνευσμένο από την ιταλική νοοτροπία και το ταμπεραμέντο. Στο μαγαζί με τη rustic διακόσμηση και τα retro στοιχεία, θα βρεις περί των 75 ειδών κρασιά, εκ των οποίων τα 15 είναι διαθέσιμα και για να τα παραγγείλεις στο ποτήρι, ενώ θα σου προτείναμε, ως συνοδευτικό, μανιτάρια με τρούφα, πατέ ή λουκάνικο. Soundtrack της βραδιάς... φυσικά jazz!
(22676969) Λεωφ. Προδρόμου 131. Δ-Σ 17.30- 01.00.

Academy 32 Music-Wine-Art


Εδώ θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι σε άλλη εποχή. Σαν η μηχανή του χρόνου να σταμάτησε κάπου μεταξύ 20s και 30s. Αν έχεις πάει, σίγουρα με καταλαβαίνεις! Στην αυλή ενός παλαιού αρχοντικού, το Academy λειτουργεί το πρωί ως ακαδημία μουσικής ενώ το βράδυ φιλοξενεί φίλους για κρασί και jazz. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η παρέα μεγάλωσε και σιγά-σιγά απέκτησε "σκληροπυρηνικούς" fans! Στηρίζει παράδοση, στηρίζει Κύπρο και πατρίδα γι' αυτό και εδώ θα βρεις αποκλειστικά κυπριακά και ελληνικά κρασιά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως στερείται ποικιλίας. Κατά πάσα πιθανότητα, θ' ακούσεις και ζωντανή μουσική!
(22760073) Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 32. Δ-Κ 19.00-02.00.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!