GOOD LIFE

Φοβάσαι να φας παγωτά γιατί παχαίνουν; Αν τα φας με μέτρο κάνουν μόνο καλό

Αποτελούν την πιο γλυκιά... αμαρτία ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά γεμίζουν με ενοχές όσους κάνουν δίαιτα και διατροφή, αλλά ίσως τελικά δεν έχεις κανένα λόγο να μην... ενδώσεις σε αυτόν το δροσερό πειρασμό.

Γιατί το να φάει κανείς ένα παγωτό όχι μόνο δεν θα του κάνει κακό, αλλά μάλλον το αντίθετο καθώςι το παγωτό...


Σου φτιάxνει τη διάθεση


Όπως αναφέρει το wefit.gr, εκτός ότι ως γλύκισμα ενεργεί στο κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου σου και σου δημιουργεί ευχαρίστηση η σοκολάτα που περιέχει μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου.
 
Όταν την καταναλώνεις εκκρίνονται στον εγκέφαλο ενδορφίνες, χημικές ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες, που βελτιώνουν την ψυχική σου διάθεση καθώς και σερετονίνη, ουσία με αποδειγμένη αντικαταθλιπτική δράση.
 
Αν και τα παγωτά με σοκολάτα έχουν περισσότερα λιπαρά σε σχέση με άλλα, αξίζει να φας ένα ξυλάκι παγωτό όταν η διάθεσή σου είναι χάλια (ένα όμως).
 
 
Είναι ιδανικό για δίαιτα

Αυξάνοντας τις πρωτεΐνες στη διατροφή μας και μειώνοντας τους υδατάνθρακες κινητοποιείται ο μεταβολισμός και επιτυχγάνεται έτσι απώλεια βάρους. Το μεγαλύτερο μέρος των πρωτεϊνών του παγωτού προέρχονται από το γάλα και μάλιστα είναι υψηλής βιολογικής αξίας.
 
Επιπλέον, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη διότι είναι σύνθετη τροφή. Το λίπος που περιέχει εμποδίζει την γρήγορη απορρόφηση του σακχάρου.
 
Είναι επομένως ιδανικό ακόμη και για τη δίαιτά σου αρκεί να το καταναλώνεις με μέτρο: μία μπάλα παγωτού με χαμηλά λιπαρά και στέβια τρεις φορές την εβδομάδα θα σου χαρίσει απόλαυση και γραμμή.
 
Είναι αντιγηραντικό
Αν το προτιμήσεις στην εκδοχή με μαύρη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα σου δίνουν αρκετά αντιοξειδωτικά που σε προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση και τη βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών.
 

Είναι υγιεινό
Δεν περιέχει πολλά συντηρητικά, το μόνο συντηρητικό στο παγωτό συνήθως είναι ο πάγος και η κατάψυξη ενώ με την παστερίωση του γάλακτος σκοτώνονται οι παθογόνοι μικροοργανισμοί. Απέφυγε τα τυποποιημένα παγωτα επειδή περιέχουν πρόσθετες ύλες, αρώματα και χρώματα κ.λπ.
 
Σου δίνει ενέργεια!
Οι υδατάνθρακες που λαμβάνεις από τη λακτόζη του γάλακτος και τις γλυκαντικές ουσίες παράγουν ενέργεια και συμμετέχουν σε διάφορες μεταβολικές λειτουργίες.
 
Μετά την προπόνηση χρειάζεσαι αποκατάσταση των αποθεμάτων καυσίμων με υδατάνθρακες καθώς και λιπαρά που παρέχουν ενέργεια στους μυς. Επομένως ένα παγωτό βανίλια παγωτό με κομμάτια μπανάνας (περιέχει κάλιο) είναι ιδανική επιλογή για μεταπροπονητικό γεύμα.
 
Η ενεργειακή αξία των πιο συνηθισμένων γεύσεων παγωτού ανά 100 γραμμάρια είναι:
Γρανίτα: 100 θερμίδες 
Διαιτητικό (0%): 125 θερμίδες 
Σορμπέ (από φρούτα): 130 θερμίδες 
Βανίλια: 180 θερμίδες 
Παρφέ: 220 θερμίδες 
Σοκολάτα: 235 θερμίδες 
Καΐμάκι: 330 θερμίδες


Από τα διάφορα είδη παγωτών που κυκλοφορούν, το παγωτό ξυλάκι έχει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με το κυπελάκι αρκεί να μην περιέχει επικάλυψη σοκολάτας ή καραμέλαςκαι φυσικά μπορείτε να βρείτε στην αγορά και βιολογικά παγωτά

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!