GOOD LIFE

Τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να καταναλώνετε το πρωί

Πολλοί είναι αυτοί που συνηθίζουν να περιλαμβάνουν στο πρωινό τους ένα ή και όλα τα ακόλουθα τρόφιμα και ροφήματα. Ωστόσο αυτό είναι λάθος, αφού δεν πρέπει να καταναλώνονται με άδειο στομάχι, ενώ είναι γεμάτα σάκχαρα ή και ζζάχαρη που σημαίνει πως θα σας φορτώσουν θερμίδες χωρίς απαραίτητα να σας προσφέρουν ενέργεια.

Μπανάνες: Είναι πλούσιες σε κάλλιο και μπορούν να σας χαρίσουν αρκετή ενέργεια. Ωστόσο καλό είναι να τρώτε μπανάνες ως σνακ ή δεκατιανό μέσα στην ημέρα και όχι το πρωί.  Η υψηλή περιεκτικότητα σε απλά σάκχαρα, θα κάνουν το σώμα σας να κάψει αυτή την ενέργεια σε ελάχιστο χρόνο και θα σας αφήσει να αισθανθείτε ακόμα πιο πεινασμένοι από πριν.

Επιδόρπιο γιαουρτιού: Ελέγξτε προσεκτικά τη λίστα των συστατικών του και ίσως βρείτε τη ζάχαρη και τα γλυκαντικά να είναι -δυστυχώς- πάνω πάνω. Αυτά τα γιαούρτια είναι πιθανό να περιέχουν περισσότερη ζάχαρη ακόμα και από τα αναψυκτικά. Ακόμη χειρότερα, όσα ισχυρίζονται πως είναι “χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη”, μπορούν να χρησιμοποιήσουν επιπρόσθετα τεχνητά γλυκαντικά, τα οποία τείνουν να αναγκάσουν το σώμα σας να αυξήσει την επιθυμία του για γλυκό.

Καφές: Ο καφές σε άδειο στομάχι, ειδικά με τη λακτόζη από προστιθέμενο γάλα ή κρέμα,  μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την πέψη μας το πρωί. Ο καφές είναι, δυστυχώς, όξινος. Το ίδιο ισχύει και για το μαύρο τσάι. Αυτά τα «βασικά» ροφήματα της πρωινής μας ρουτίνας δεν πρέπει να καταναλώνονται μόνα τους σε άδειο στομάχι. Πάντα πρέπει να συνοδεύονται με κάποιο βούτημα ή άλλο.

Χυμός πορτοκάλι: Δεν μιλάμε απλώς για τους συσκευασμένους χυμούς που παίρνετε από το σούπερ μάρκετ. Ακόμη και ο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού χωρίς πρόσθετα σάκχαρα περιέχει ακόμα πολλή ζάχαρη. Και χρειάζεστε αρκετά πορτοκάλια για να φτιάξετε ένα γεμάτο ποτήρι χυμό πορτοκαλιού. Δεν θα τρώγατε 3 ή 4 ολόκληρα πορτοκάλια για πρωινό σωστά;
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!