GOOD LIFE

Ποιο είναι το βασικό σημάδι πως μια νέα γνωριμία μπορεί να καταλήξει σε σχέση;

Η επιστήμη έχει αποκαλύψει πως υπάρχει ένα σημάδι που μπορεί να προδώσει εύκολα το αν ένα πρώτο ραντεβού μπορεί να εξελιχθεί σε σχέση.

Μπορεί να έχετε ακούσει πολλά για τη "χημεία" που νιώθεις όταν κάποιος ή κάποια σου ταιριάζει, αλλά τελικά υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο σημάδι που εύκολα και αμέσως επιτρέπει στον οποιοδήποτε να καταλάβει ακόμα και σε ένα πρώτο ραντεβού, αν απέναντί του έχει ένα άτομο με το οποίο μπορεί η γνωριμία να εξελιχθεί σε σχέση. Ποιο είναι αυτό; Η αίσθηση του χιούμορ και το αν γελάτε με τα ίδια πράγματα.

Αυτό προκύπτει και από έρευνα που  στην επιθεώρηση British Psychological Society, καθώς σύμφωνα με τους ερευνητές - ψυχολόγους Mary Cowan και Anthony Little από το πανεπιστήμιο του Stirling, «οι έξυπνοι και πνευματώδεις άνθρωποι θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικοί».


Οι δύο καθηγητές έκαναν ένα ενδιαφέρον πείραμα στο οποίο ζήτησαν από 20 άντρες και 20 γυναίκες να πουν τι θα έπαιρναν μαζί τους σε ένα απομονωμένο νησί αλλά οι μόνες τους επιλογές ήταν μια σοκολάτα, ή μια λακ για τα μαλλιά ή μια πλαστική σακούλα. Παράλληλα οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αιτιολογήσουν τις επιλογές τους.


Από τα 40 άτομα οι 29 αποφάσισαν να επιστρατεύσουν το χιούμορ για να δώσουν μια απάντηση και να την αιτιολογήσουν, μολονότι κάτι τέτοιο δεν τους είχε ζητηθεί. Παράλληλα οι συμμετέχοντες στο πείραμα κλήθηκαν να δουν τα βίντεο με τις απαντήσεις των υπολοίπων και να βαθμολογήσουν το πόσο ελκυστικοί φαίνονται.


Αυτοί που θεωρήθηκαν πιο ελκυστικοί (και άντρες και γυναίκες) ήταν αυτοί που είχαν χρησιμοποιήσει χιούμορ στις απαντήσεις τους, ενώ τα ίδια άτομα, χαρακτηρίστηκαν από τους υπόλοιπους και ως "ιδανικά για σχέση", αφού απάντησαν πως θα εξέταζαν σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνουν σχέση με αυτά τα άτομα.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!