GOOD LIFE

Αυτές οι τροφές θα σας χαρίσουν το τέλειο μαύρισμα

Το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε και πολλοί περιμένουν (αν δεν έχουν ήδη αρχίσει) πως και πως να κάνουν ηλιοθεραπεία και να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο μαύρισμα που θα διαρκέσει.

Το πρώτο που θα πρέπει κανείς να θυμάται σχετικά με το μαύρισμα είναι πως απαραίτητα θα πρέπει πάντα να φοράει αντιηλιακό, αφού είναι μύθος πως το αντιηλιακό καθυστερεί το μαύρισμα. Το αντιηλιακό απλά εξασφαλίζει πως θα μαυρίσετε χωρίς να κάνετε καμιά ζημιά στο δέρμα σας.


Και αν θέλετε να βεβαιωθείτε πως θα μαυρίσετε γρήγορα και σωστά, εκτός από την έκθεση στον ήλιο (πάντα με μέτρο) μπορείτε να ενισχύσετε και τη διατροφή σας με τροφές που όχι μόνο ενισχύουν την προστασία του οργανισμού από τις (βλαβερές) ακτίνες του ήλιου, αλλά αυξάνουν και τονώνουν τη διαδικασία παραγωγής μελανίνης.

Δείτε ποιες τροφές θα γίνουν σύμμαχοί σας στο μαύρισμα

  •  Το καρότο περιέχει 87% νερό και ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα, βοηθώντας το παράλληλα να μαυρίσει ομοιόμορφα, χάρη στο β-καροτένιο που περιέχει.
  • Τα βερίκοκα που είναι πλούσια σε λυκοπένιο και β-καροτένιο, ενισχύουν το μαύρισμα και προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία στο δέρμα και τον οργανισμό.
  • Τα σκούρα πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι και το σπαράγγι βοηθούν στην παραγωγή της μελανίνης.
  • Το φασκόμηλο, το τσάι του βουνού και το πράσινο τσάι περιέχουν πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά και προστατεύουν την επιδερμίδα από τις ακτίνες UVA και UVB.
  • Το συκώτι, τα μανιτάρια, τα στρείδια και τα οστρακοειδή περιέχουν χαλκό. Ένα στοιχείο που συμβάλλει στην παραγωγή της μελανίνης και της ελαστίνης του δέρματος.
  • Τα φιστίκια και τα αμύγδαλα περιέχουν τυροσίνη, η οποία ενισχύει την παραγωγή της μελανίνης.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!