GOOD LIFE

6 διατροφικές συμβουλές για τις ημέρες του Πάσχα

Το τέλος της νηστείας πλησιάζει και μαζί το αναστάσιμο και πασχαλινό τραπέζι όπου οι περισσότεροι έχουν την τάση να ξεφεύγουν.

1. Αν νηστέψατε προσέξτε την επανένταξη του κρέατος στη διατροφή σας, γιατί μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα στην πέψη. Η πιο σωστή κίνηση για το σώμα μας είναι η σταδιακή ένταξη των κρεατικών στο διαιτολόγιο μας. Η μαγειρίτσα του Μεγάλου Σαββάτου είναι η ιδανική γέφυρα μεταξύ της αποχής από το κρέας και το Κυριακάτικο τραπέζι.

2. Καλό θα ήταν να μην καταναλώσουμε μαζί και κόκκινα αυγά και κρέας το βράδυ της Ανάστασης ή την Κυριακή του Πάσχα.

3. Την Κυριακή του Πάσχα μην φάτε μόνο κρέας, αλλά φροντίστε να υπάρχουν και υδατάνθρακες στο γεύμα σας (λίγο ψωμί, πατάτες, λίγο ρύζι) . Ο συνδυασμός ζωικής πρωτεΐνης με υδατάνθρακες θα σας χαρίσει ενέργεια, αλλά  σαφώς λιγότερη από την ενέργεια των λιπαρών του κρέατος και παράλληλα οι αδιάλυτες φυτικές ίνες των υδατανθράκων θα τονώσουν τη λειτουργία του εντέρου.

4. Μην ξεχνάτε να τρώτε και φρούτα και λαχανικά εποχής Φρούτα όπως είναι τα πορτοκάλια, το γκρέιπ φρουτ, οι μπανάνες και το αβοκάντο που μας προσφέρουν άφθονες φυτικές ίνες μας βοηθάνε να νιώσουμε πληρότητα και να είμαστε πιο μετρημένοι στην ποσότητα που θα καταναλώσουμε στο γεύμα μας και με περισσότερη ηρεμία. Τα δε λαχανικά εποχής όπως το μαρούλι, το λάχανο, το μπρόκολο ή το κουνουπίδι, τα παντζάρια είναι μαζί με τα φρούτα εποχής πηγές φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών ουσιών. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και θα έχουμε έτσι έναν δυνατό οργανισμό απέναντι στις ιώσεις και τα κρυώματα και δεν θα νιώθουμε κουρασμένοι. Επίσης οι φυτικές ίνες δεν θα επιτρέψουν την πλήρη απορρόφηση της χοληστερίνης από τον οργανισμό μας.

5. Πιείτε πολύ νερό. Μην ξεχνάτε ότι κάποιες φορές το αίσθημα της έντονης πείνας είναι στην πραγματικότητα ανάγκη για νερό!

6. Μην παραλείπετε γεύματα και ειδικά το πρωινό. Ακόμα και την Κυριακή του Πάσχα που το μεσημέρι συνήθως υπάρχει ένα λουκούλειο γεύμα, το πρωί θα πρέπει να έχετε πάρει ένα πλούσιο πρωινό που θα σας αποτρέψει από το να υπερκαταναλώσετε φαγητό στο πασχαλινό τραπέζι.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!