GOOD LIFE

4 πράγματα που δεν πρέπει να δώσεις να φάει ο σκύλος σου το Πάσχα

Όσοι έχουν σκύλο συνήθως φροντίζουν το αγαπημένο τους κατοικίδιο να τους ακολουθήσει και στις πασχαλινές εκδρομές και εξορμήσεις όπου και αν είναι αυτές.

Αν λοιπόν και εσείς θα κάνετε φέτος Πάσχα έχοντας μαζί σας και το σκυλάκι σας, ακολουθεί μια λίστα με τροφές που θα πρέπει να αποφύγετε να του δώσετε μολονότι βρίσκονται σε αφθονία στα πασχαλινά τραπέζια.

Τόσο εσείς όσοι και οι φίλοι και οι συγγενείς που θα κάτσουν στο πασχαλινό τραπέζι θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι ακόλουθες τροφές δεν κάνουν καλό στο σκύλο.

Και φυσικά είναι κυρίως δική σας ευθύνη να αποφύγετε να δώσετε στο σκυλάκι σας τα ακόλουθα και να εξηγήσετε με όμορφο τρόπο στους γύρω σας πως και αυτοί θα πρέπει να κάνουν το ίδιο. Δείτε τη λίστα που δημοσιεύει το pet-astero.gr

Πολύ λιπαρά φαγητά.

Πέτσες από αρνί, φαγητά με πολύ λίπος και ιδιαίτερα φαγητά μαγειρεμένα σε λίπος ή τηγανητά, δυστυχώς θα πρέπει να βγουν από το μενού του σκύλου μας, διαφορετικά ενδέχεται να του προκαλέσουμε τρομερή δυσπεψία αλλά και στομαχική διαταραχή.

Πολλά αυγά.

Τα αυγά είναι μία πλούσια πηγή πρωτεΐνης και θρεπτικών συστατικών για το σκύλο μας όπως βιτ.Β12 , βιτ.Α και  σελήνιο. Μάλιστα το καλύτερο είναι να δίνουμε το αυγό πολύ καλά βρασμένο με το τσόφλι (όχι όταν είναι βαμμένο)  όπως είναι, προκειμένου ο σκύλος μας να πάρει και το έξτρα ασβέστιο από το φλοιό του αυγού.

ΟΜΩΣ, καλό θα είναι να μη χάνουμε το μέτρο, ένα έως τέσσερα αυγά τη βδομάδα –αναλόγως του μεγέθους του σκύλου σου- είναι αρκετό. Αν έχεις λοιπόν πολλά αυγά λόγω Πάσχα μην μπεις στον πειρασμό να δίνεις κάθε μέρα ή μεγάλες ποσότητες .

Κόκαλα από το αρνί.

Τα κόκαλα από το αρνί έχουν δυστυχώς την ιδιότητα να θρυμματίζονται και να δημιουργούν αιχμηρά σημεία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο σκύλος σου να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού της τραχείας όσο και του στομάχου του.

Γλυκά και σοκολάτα

Τα γλυκά είναι μια τροφή που αποφεύγουμε να δώσουμε στο σκύλο μας κάθε εποχ , επομένως και τώρα το Πάσχα δεν αποτελεί εξαίρεση. Να θυμάστε πως η ζάχαρη καθώς και η σοκολάτα είναι καταστροφική για τον οργανισμό του σκύλου μας, οπότε μην του δίνετε τσουρέκια, κουλουράκια, σοκολατένια αβγά κ.λπ.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!