GOOD LIFE

Nομίζετε πως δεν είστε καθόλου gay; Μια έρευνα λέει πως ίσως κάνετε λάθος

Μια μελέτη που έκανε το γνωστό πανεπιστήμιο Cornell θέλησε να διερευνήσει τα όρια της σεξουαλικότητας ανδρών και γυναικών και να μελετήσει τις αντιδράσεις τους όταν έβλεπαν ομοφυλοφιλικές ερωτικές επαφές.

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν τόσο γυναίκες όσο και άνδρες οι οποίοι κλήθηκαν από τους ερευνητές να παρακολουθήσουν πορνό και με ετεροφυλόφιλους και με ομοφυλόφιλους.

Οι δε ερευνητές παρατηρούσαν τη διαστολή των ματιών των συμμετεχόντων την ώρα που έβλεπαν το πορνό για να διαπιστώσουν τις αντιδράσεις στα όσα έβλεπαν επί της οθόνης.

Η έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες ήταν εξίσου ενθουσιασμένες βλέποντας πορνό τόσο μεταξύ αντρών-γυναικών όσο και μεταξύ γυναικών, ενώ οι κόρες των ανδρικών ματιών ήταν σε διαστολή παρακολουθώντας τόσο ανδρικό όσο και γυναικείο αυνανισμό.

Ο διευθυντής του τμήματος Αναπτυξιακής Ψυχολογίας καθώς και του Εργαστηρίου Φύλου στο Τμήμα Ανθρώπινης Ανάπτυξης του Cornell, Ritch C Savin-WIlliams, που ήταν επικεφαλής στην έρευνα αναφέρει: "Είναι βασικά μια μελέτη που αξιολογεί τον σεξουαλικό προσανατολισμό εξετάζοντας προσεκτικά τα μάτια των συμμετεχόντων και αν αυτά διευρύνονται. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να ελεγχθεί, είναι όμως ένας τρόπος αξιολόγησης της σεξουαλικότητας χωρίς να βασίζεται στην αυτο-αναφορά του ατόμου. Ένας άλλος τρόπος είναι ασφαλώς η ερωτική επαφή".

Ο Dr. Savin-WIlliams ανέφερε πως υπήρχαν ίδια ακριβώς αποτελέσματα σε άντρες που θεωρούνται straight όταν αντίκρισαν εικόνες τόσο αντρών όσο και γυναικών να αυνανίζονται. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τις γυναίκες της έρευνας. "Η μελέτη καταλήγει πως δεν είμαστε 100% σε θέση να αξιολογήσουμε με φυσιολογικά κριτήρια πότε κάποιος είναι gay, straight ή bisexual. Προσωπικά πιστεύω πως υπάρχει μια χαλάρωση των ορίων σεξουαλικότητας".

Μάλιστα στα συμπεράσματα της έρευνας αναφέρεται πως ο όρος 100% straight δεν μπορεί να είναι ακριβής και πως πιο σωστός όρος είναι "κυρίως straight".

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!