GOOD LIFE

Γιατί όλοι μιλούν για την "υγρή χλωροφύλλη";

Τα τελευταία χρόνια η "υγρή χλωροφύλλη" έχει αναδειχτεί σε ένα από τα πιο δυνατά fitness trends και κυριαρχεί και το 2018 ως τάση στην υγιεινή ζωή. Τι όμως είναι η υγρή χλωροφύλλη και τι προσφέρει στον οργανισμό;


Για τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης η χλωροφύλλη πιάνει και αποθηκεύει την ενέργεια του φωτός του ήλιου. Αυτή η ενέργεια είναι απαραίτητη για να μεταβάλει το νερό (H2Ο) και το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε γλυκόζη (C6H1Ο6), την κύρια πηγή ενέργειας για την διαβίωση του οργανισμού μας. 

Η υγρή χλωροφύλλη είναι συμπλήρωμα διατροφής που το διαλύεις σε νερό. Το νερό με χλωροφύλλη περιέχει βιταμίνες Α, C, Ε και μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Surgery έδειξε ότι τα συμπληρώματα χλωροφύλλης μπορεί να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό και να αυξήσουν τον χρόνο επούλωσης των πληγών μέχρι και 25%.
Συμπληρώματα χλωροφύλλης μπορεί να βρει κανείς στα φαρμακεία και σε καταστήματα που ειδικεύονται στην πώληση συμπληρωμάτων διατροφής, βοτάνων και super foods.
Βέβαια πριν προμηθευτείτε οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής θα πρέπει να το συζητήσετε πρώτα με το γιατρό σας, ειδικά δε αν είστε έγκυες γυναίκες ή θηλάζετε.
 


Τα οφέλη της

1 Αυξάνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια.

2 Μειώνει τις λιγούρες και το αίσθημα της πείνας.

3 Βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος.

4 Μειώνει την ερυθρότητα και το πρήξιμο.

5 Έχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες.

6 Είναι ιδανικό για την αύξηση των επιπέδων σιδήρου.

7 Ενθαρρύνει τη γρήγορη απορρόφηση του μαγνησίου, το οποίο είναι σημαντικό για τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα και τους ιστούς. 

8 Βοηθά στην ανακούφιση της δυσπεψίας και της δυσκοιλιότητας.

9 Η κατανάλωση της πριν ή μετά από μια προπόνηση μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών, λόγω της αντιοξειδωτικής δράσης που έχει, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες που μπορεί να επηρεάσουν τη διαδικασία της αποκατάστασης.

10 Μειώνει την κακοσμία του στόματος.

11 Συμβάλλει σε υγιή ούλα και δόντια, επειδή έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

12 Μειώνει το άγχος. Η χλωροφύλλη μπορεί να μειώσει το στρες ενώ βοηθά στην αλκαλοποίηση του οργανισμού ώστε να δημιουργηθεί ουδέτερο pH.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!