GOOD LIFE

Αυτές οι 8 μυρωδιές μπορούν να σας κάνουν να νιώθετε ευτυχία

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως συγκεκριμένες μυρωδιές συνδέονται με την ενεργοποίηση και έναρξη συγκεκριμένων βιοχημικών διεργασιών στον ανθρώπινο εγκέφαλο με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να βιώνει ένα αίσθημα ευφορίας και ευτυχίας.

Κοινώς κάποια αρώματα επιβεβαιωμένα μπορούν να βελτιώσουν την διάθεσή σας και να σας κάνουν να νιώσετε ευτυχισμένοι. Δείτε ποια είναι αυτά τα αρώματα και φροντίστε να τα εντάξετε στην καθημερινότητά σας με κάθε τρόπο.

Εσπεριδοειδή Οι ειδικοί τονίζουν πως το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ και το λεμόνι είναι τρεις πολύ «δυναμικές» μυρωδιές. Τα αρώματά τους πάνε κατευθείαν στον εγκέφαλό μας και μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα, πιο υγιής και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Βανίλια Η Rachel Herz, ειδική στην ψυχολογία των μυρωδιών, τονίζει πως η βανίλια είναι μια από τις πιο χαλαρωτικές μυρωδιές που υπάρχουν. Βρίσκεται στο γάλα του στήθους κάθε νέας μητέρας και ο εγκέφαλός μας το έχει συνδέσει με όμορφα, θετικά συναισθήματα.

Κανέλα Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Wheeling Jesuit απέδειξε πως η μυρωδιά της κανέλας έκανε τους υποψηφίους να τα πάνε πολύ καλύτερα σε τεστ μνήμης.

Καφές Οι επιστήμονες απέδειξαν πως και η μυρωδιά του καφέ είναι αρκετή για να μας ανεβάσει ψυχολογικά και μάλιστα η μυρωδιά γτου φρεσκοκομένου και φρσκοκαβουρδισμένου καφέ αποδεδειγμένα χαρίζει ευεξία.

Γιασεμί Έρευνες έχουν δείξει πως ένα ανθισμένο γιασεμί στην αυλή ή το μπαλκόνι ή κάποια κρέμα ή ακόμα και άρωμα από γιασεμί μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε φρεσκάδα και ενέργεια.

Φρεσκοκομμένο γρασίδι Ο εγκέφαλός μας έχει συνδέσει αυτή τη μυρωδιά με καλοκαιρινές διακοπές και αυτός είναι ένας από τους λόγους που κάθε φορά που μυρίζουμε φρεσκοκομμένο γρασίδι νιώθουμε τόσο όμορφα. Οι επιστήμονες πάντως έχουν αποδείξει πως γενικά η μυρωδιά γρασιδιού διώχνει το στρες και ενισχύει τη μνήμη.

Λεβάντα Αν αισθάνεστε λίγο νευρικοί η λεβάντα μπορεί να σας βοηθήσει. Είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά αρώματα και σύμφωνα με τους ειδικούς η λεβάντα καταπραϋνει το νευρικό σύστημα γι’αυτό καλό είναι να τοποθετείται κοντά στο κρεβάτι, την μπανιέρα ή στις λοσιόν που χρησιμοποιούμε.

Μέντα Η μυρωδιά της μέντας μας βοηθάει να νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια ενώ είναι η τέλεια μυρωδιά για τα πρωινά που δεν μπορείτε να σηκωθείτε εύκολα από το κρεβάτι. Η μυρωδιά της μέντας διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!