GOOD LIFE

7 «κανόνες» για να βελτιώσετε την υγεία του εγκεφάλου

Ανησυχείτε για την υγεία του εγκεφάλου σας;  Θέλετε να βελτιώσετε τον οργανισμό σας και την μνήμη σας;  Τότε, αυτοί οι κανόνες θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας.

Οι πιο κάτω εφτά κανόνες, που προτείνει η ιστοσελίδα express.co.uk, είναι αποδεδειγμένοι και θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα καθημερινά.

Να τρώτε υγιεινά λιπαρά

Περίπου το 60% του εγκεφάλου μας αποτελείται από λιπαρά, στην πλειοψηφία τους ωμέγα-3.  Το ωμέγα-3, έχει αποδειχτεί, βελτιώνει τη συγκέντρωση μας, τη μνήμη μας και τη διάθεση μας.  Για να πάρετε τα ωμέγα-3 που χρειάζεται ο οργανισμός σας, να τρώτε τροφές πλούσια σε αυτό το υγιεινό λιπαρό, όπως σολομό, σαρδέλες και καρύδια.  Επίσης, υγιεινά λιπαρά θεωρούνται το ελαιόλαδο και το αβοκάντο.    

Αυγά για πρωινό

Δώστε μια ώθηση στο μυαλό σας το πρωί, και φάτε αυγά.  Οι πρωτεΐνες στον κρόκο του αυγού αυξάνουν τα αμινοξέα στο αίμα, που είναι αναγκαία για την παραγωγή της σερατονίνης και της ντοπαμίνης, που μας κάνουν να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι.  Τα αυγά εμπεριέχουν επίσης την ουσία χολίνη, η οποία εκτιμάται να βελτιώνει την μνήμη.    

Μπαχαρικά

Προσθέστε κουρκουμά στα φαγητά σας.  Το μπαχαρικό, που συνήθως βάζουμε στα κάρι μας, έχει αρκετά οφέλη  για τον εγκέφαλο μας.  Η δραστική ουσία, η κουρκουμίνη, βελτιώνει την μνήμη μας, καθυστερεί την ηλικιακή απώλεια μνήμης και βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.  Για να δοκιμάστε περισσότερο κουκρκουμά προσθέστε αυτή την πορτοκαλί σκόνη στα κάρι σας, ή στις σούπες σας. 

Κάντε ασκήσεις

Για να βελτιωθείτε, πρέπει να κάνετε ασκήσεις σωματικές, αλλά και μνήμης.  Οι ασκήσεις του μυαλού είναι λίγο πιο εύκολες από εκείνες του γυμναστηρίου.  Μπορεί να διαβάστε ένα βιβλίο ή να δοκιμάστε να μάθετε μια νέα γλώσσα.  Οι καινούργιες δραστηριότητες αυξάνουν την λειτουργία του εγκεφάλου μας. 

Βέβαια, μπορείτε να προσθέστε και ασκήσεις κανονικές, καθώς η άσκηση βοηθά στη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων.   

Να κοιμάστε

Όταν κοιμόμαστε, ο εγκέφαλος μας δημιουργεί νέα εγκεφαλικά κύτταρα.  Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο ύπνος αφήνει τα νευρικά κύτταρα να μεγαλώσουν στο μέρος του μυαλού που ευθύνεται για την βραχυπρόθεσμη μνήμη.   

Γιαούρτι και ξινολάχανο

Ο εγκέφαλος μας είναι συνδεδεμένος με το γαστρεντερικό μας σύστημα.  Τα καλά μικρόβια που βρίσκονται στα έντερα μας δημιουργούν νευροδιαβιβαστές και αμινοξέα που βοηθούν το μυαλό μας να ελέγχει τα επίπεδα ορμονών στον οργανισμό μας.  Αν θέλετε να αυξήσετε τα καλά μικρόβια που βρίσκονται στο έντερο να τρώτε γιαούρτι ή ξινολάχανο.          

Πρασινάδα

Οι διατροφολόγοι προτείνουν τα φρούτα και τα λαχανικά ως αναγκαία για όλες τις δίαιτες που μπορεί να θέλει να κάνει κανείς.  Βοηθούν στην καταπολέμηση πολλών προβλημάτων, όπως την καρδιοπάθεια, τον καρκίνο και το γαστρεντερικό μας σύστημα.  Επίσης, τα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, το μπρόκολο και το λάχανο είναι εξαιρετικές τροφές για τη λειτουργία του μυαλού μας.  Για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, πρέπει να τρώτε δύο μερίδες λαχανικών την ημέρα.  Τα λαχανικά εμπεριέχουν μαγνήσιο, που βοηθά στην ηρεμία του μυαλού και του σώματος.   

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!