GOOD LIFE

Κατάθλιψη: Τα 5 σημάδια ότι είναι σοβαρή και πρέπει να ζητήσετε βοήθεια

Ξυπνάτε κάθε πρωί και διερωτάστε «γιατί είμαι στεναχωρημένος»; Τα πράγματα που σου δίναν ευχαρίστηση παλιά, πλέον σας φαίνονται αγγαρεία;  

Οι φίλοι σας λένε ότι θα περάσει, αυτό το βαρύ συναίσθημα, αλλά εσείς υποψιάζεστε ότι έχετε κατάθλιψη. 

Τα πιο κάτω 5 σημάδια, μπορεί να σηματοδοτούν σοβαρή κατάθλιψη, αναφέρει το popsugar σε ένα δημοσίευμα του. 

Αν πάσχετε από αυτά τα προβλήματα, καλά είναι να αναζητήσετε βοήθεια από ειδικούς. 

Δεν μπορείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας

Αν μένετε στο κρεβάτι σας για πολλές ώρες και σας είναι δύσκολο να σηκωθείτε και προτιμάτε να βλέπετε ταινίες όλη μέρα, τότε μπορεί να πάσχετε από κατάθλιψη. 

Άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη θα σας πουν ότι για να αποφύγουν το κρεβάτι τους, αλλάζουν τα σεντόνια, ή σηκώνουν το στρώμα τους, για να μην μπορούν να ξαπλώσουν.       

Δεν σας ενδιαφέρουν τα πράγματα που αγαπούσατε παλιά

Σας φαίνεται δύσκολη η έξοδος; Συνήθως οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη θέλουν να απομονώνονται γιατί τα πράγματα που τους άρεσαν παλιά, τους μοιάζουν δουλειά πλέον. 

Το οξύμωρο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν είναι ένας τρόπος να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη.     

Αισθάνεστε απελπισμένος

Σκέφτεστε συνεχώς πόσο δύσκολη είναι η ζωή σας ή πόσο άσχημη είναι;  Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη πιστεύουν αρνητικά πράγματα για τον εαυτό τους. 

Το καλό είναι ότι όταν αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη σας, αυτές οι αρνητικές σκέψεις θα φύγουν και θα αισθανθείτε καλύτερα.    

Χάνετε την υπομονή σας με τους αγαπημένους σας

Αν χάνετε εύκολα την υπομονή σας με τους αγαπημένους σας και τους φωνάζετε, μπορεί να έχετε κατάθλιψη.  Αυτό το αίσθημα απελπισίας που διατρέχει κάποιον που πάσχει από κατάθλιψη, τεντώνει τις σχέσεις που έχει με άλλους ανθρώπους. 

Εσείς μπορεί να χάνετε την υπομονή σας, αλλά η αγάπη, που δίνουν οι συγγενείς μας και οι φίλοι μας, είναι «φάρμακο» για την κατάθλιψη.

Άλλαξε η όρεξη σας

Αν είδατε ότι άλλαξε η όρεξη σας και ότι τρώτε ανθυγιεινά φαγητά, τότε μπορεί να έχετε κατάθλιψη, αφού οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες σηματοδοτούν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 

Η σωστές τροφές βοηθούν τους ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη. 

Αν έχετε από τα πιο πάνω προβλήματα και αισθάνεστε ότι μπορεί να έχετε κατάθλιψη, καλό είναι να πάρετε τηλέφωνο το γιατρό σας και να ζητήσετε βοήθεια.  

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!