GOSSIP

Πρόσωπο της χρονιάς για το Time είναι αυτοί που έσπασαν τη σιωπή τους

Αναμφίβολα το 2017 ήταν η χρονιά που σημαδεύτηκε από τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις σεξουαλικών σκανδάλων στο Χόλιγουντ και μετά στην παγκόσμια σκηνή του θεάματος.

Η αρχή έγινε  με τον παραγωγό του Χόλιγουντ Harvey Weinstein, που κατηγορήθηκε για βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση από δεκάδες διάσημες και μη γυναίκες και συνεχίστηκε με τον ηθοποιό Kevin Spacey και μετά επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.


 «Πρόκειται για την ταχύτερη κοινωνική αλλαγή που έχει επιτευχθεί εδώ και δεκαετίες», αναφέρει ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Time, Edward Felsenthal. «Ξεκίνησε με ατομικές πράξεις θάρρους από εκατοντάδες γυναίκες - αλλά και μερικούς άνδρες- οι οποίοι βγήκαν μπροστά και είπαν τις δικές τους ιστορίες». 


Και κάπως έτσι ξεκίνησε το κίνημα του hashtag #metoo.  «Αν έχετε παρενοχληθεί σεξουαλικά, γράψτε #metoo ως απάντηση σε αυτό το tweet», έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η ηθοποιός Alyssa Milano, στα μέσα του Οκτωβρίου. Την επόμενη μέρα, περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι είχαν χρησιμοποιήσει το #metoo, σύμφωνα με το Time.


Και το περιοδικό Time αποφάσισε να αφιερώσει το φετινό τίτλο του προσώπου της χρονιάς (έναν τίτλο που συνήθως λαμβάνει ένα άτομο, όπως π.χ. πέρυσι ο Ντόναλντ Τραμπ) όχι σε ένα αλλά σε όλα τα άτομα του #metoo, που έσπασαν τη σιωπή τους.


Μεταξύ των διάσημων γυναικών που μιλούν και ποζάρουν στο τεύχος είναι οι ηθοποιοί Ashley Judd, Alyssa Milano, Selma Blair, Rose McGowan και άλλες, αλλά και η τραγουδίστρια Taylor Swift που φέτος είχε μια δικαστική διαμάχη με τον DJ David Mueller, τον οποίο κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση και δικαιώθηκε από το δικαστήριο.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!