GOOD LIFE

8 σημάδια ότι το άγχος χαλάει την υγεία σας

Το άγχος έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας πολλών και όταν αισθάνεστε να σας καταπιέζει, τότε έχει σοβαρές συνέπιες στην σωματική και ψυχική σας υγεία, αναφέρει μια Αμερικάνικη έρευνα του Συνδέσμου Ψυχολόγων των ΗΠΑ.  

Σας δημιουργεί κνίδωση

Αν ξαφνικά βγάλετε κόκκινα σπυράκια και σας τρώνε, μπορεί να είναι κνίδωση που δημιουργείτε από το άγχος, αναφέρει το Reader’s Digest. Όταν έχετε υπερβολικό άγχος το ανοσοποιητικό σύστημα δημιουργεί την ουσία ισταμίνη που προκαλεί κνίδωση. 

Τι να κάνετε: Αν έχετε κνίδωση, μπορείτε να πάρετε ένα φάρμακο για τις αλλεργίες ή να βάλετε μια κρύα πετσέτα στο τόπο που σας έχει δημιουργηθεί.       

Παίρνετε και χάνετε βάρος απότομα

Η γιατρός Shanna Levine του νοσοκομείου Mount Sinai της Νέας Υόρκης είπε ότι το άγχος εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού.  Επίσης ανέφερε ότι όταν οι άνθρωποι είναι υπερβολικά αγχωμένοι, μπορεί να τρώνε υπερβολικά ή να μην τρώνε καθόλου. 

Τι να κάνετε: Να τρώτε λίγους ξηρούς καρπούς.  Η πρωτεΐνη θα σας βοηθήσει αν δεν τρώτε και οι φυτικές ίνες θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε πιο γεμάτο αν τρώτε πολύ.   

Πονοκέφαλοι

Αν ξαφνικά το κεφάλι σας πονάει υπερβολικά, τότε μπορεί να είστε πολύ αγχωμένος. Το άγχος αυξάνει προβλήματα στα νεύρα και στα αγγεία μας που προκαλούν τον πονοκέφαλο. 

Τι να κάνετε.  Αν δεν θέλετε να πάρετε ασπιρίνη δοκιμάστε λίγο λάδι λεβάντας ή μέντας για να ηρεμίστε. 

Έχετε προβλήματα με το στομάχι σας

Το άγχος προκαλεί προβλήματα στο πεπτικό σύστημα σας.  Η γιατρός Deborah Rhodes στο Mayo Clinic, είπε ότι το άγχος δημιουργεί αέρια και μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στο παχύ έντερο. 

Τι να κάνετε: Να πάρετε ένα αντιόξινο ή να πιείτε τσάι πιπερόριζας. 

Πάσχετε απο κρυολογήματα συχνά

Το άγχος εμποδίζει τη σωστή λειτουργία το ανοσοποιητικού συστήματος, που μας κάνει να άρρωστους πιο συχνά. 

Τι να κάνετε: Μπορείτε να πάρετε βιταμίνες ή να δοκιμάστε διαλογισμό για να ηρεμίστε.  Επίσης είναι σημαντικό να κοιμάστε αρκετές ώρες για να δώστε ώθηση στο ανοσοποιητικό σύστημα σας.   

Ακμή…πάλι

Μπορεί να νομίζατε ότι η ακμή ήταν πρόβλημα της εφηβείας.  Λάθος, και το άγχος δημιουργεί ακμή στο πρόσωπο μας. 

Τι να κάνετε: Μπορείτε να χρησιμοποιήστε μια κρέμα που είναι καλή για την ακμή, ή αν θέλετε κάτι πιο φυσικό, πλύντε το πρόσωπο σας με πράσινο τσάι ή βάλτε λίγη αλόη βέρα πάνω στα σπυράκια. 

Θολώνει το μυαλό σας

Το άγχος μπορεί να μας δημιουργήσει και ψυχολογικά προβλήματα. Η ορμόνη, κορτισόλη, που δημιουργείτε όταν είμαστε αγχωμένοι μας θολώνει το μυαλό και προκαλεί προβλήματα στη μνήμη μας. 

Τι να κάνετε: Ηρέμισε, ώσπου να αισθάνεστε καλά.  Δοκιμάσετε να κλείσετε τα μάτια σας και να παίρνετε βαθιές αναπνοές.  Εστιάστε την προσοχή σας στις αναπνοές σας. 

Πέφτουν τα μαλλιά σας

Το να χάνετε λίγα μαλλιά είναι φυσιολογικό, αλλά το υπερβολικό άγχος προκαλεί τριχοφυΐα, αναφέρει το Mayo Clinic.

Τι να κάνετε.  Να έχετε υπομονή.  Όταν ηρεμίστε και το άγχος σας μειωθεί το μαλλιά σας θα μεγαλώσουν εκ νέου.    

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!