GOOD LIFE

Ψάχνετε για δουλειά; 5 συμβουλές για να βρείτε γρήγορα εργασία

Η αναζήτηση εργασίας είναι συχνά μια εξαιρετικά στρεσογόνα διαδικασία και συχνά υπάρχουν άτομα που φτάνουν στα όρια της απελπισίας όταν αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας. 

Δώστε προσοχή στο βιογραφικό σας: Για να κάνετε το βιογραφικό σας όσο πιο εντυπωσιακό γίνεται γράψτε… ποσοτικά. Για παράδειγμα, αντί να αναφέρετε «εμπειρία στις πωλήσεις» μπορείτε να πείτε «βοήθησα να αυξηθούν τα κέρδη κατά 9%». Μην ξεχνάτε να αναφερθείτε σε δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου σας, όπως για παράδειγμα ότι διοργανώσατε ή συμμετείχατε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση.


Έχετε αυτοπεποίθηση: Όταν δε χάνετε τον έλεγχο και συνεχίζετε να εκπέμπετε σιγουριά κάτω από τις συνθήκες μιας συνέντευξης, δείχνετε στο μελλοντικό εργοδότη σας ότι μπορείτε να τα καταφέρετε ακόμα και σε συνθήκες πίεσης. Για να διατηρήσετε τον έλεγχο και κατά τη διάρκεια της δικής σας αναζήτησης, κρατήστε αρχείο όλων των εταιριών στις οποίες έχετε κάνει αίτηση.


Να είστε ανοιχτοί στην κριτική: Προκαλώντας τον εργοδότη να σας εξετάσει λεπτομερώς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, μπορεί να σας φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Ρωτώντας «πιστεύετε ότι δεν είμαι αρκετά έμπειρος/η γι’ αυτή τη θέση;» σας δίνετε αυτόματα η δυνατότητα να ανταπαντήσετε στους ενδοιασμούς που μπορεί να υπάρχουν από την άλλη πλευρά, όσον αφορά τις ικανότητές σας.


Διευρύνετε τους εργασιακούς σας τομείς: Αν σας ενδιαφέρει ένας συγκεκριμένος χώρος, αλλά οι πιθανότητες να βρείτε σε αυτόν εργασία είναι λιγοστές, σκεφτείτε δημιουργικά για το πώς η εμπειρία σας μπορεί να ανταποκριθεί και σε άλλα πεδία. Το επικοινωνιακό σας ταλέντο, μπορεί να σας χρησιμεύσει και στις πωλήσεις, για παράδειγμα, παρ’ όλο που μέχρι τώρα ίσως δουλεύατε σε τηλεφωνικό κέντρο. Δώστε βάση στα μεμονωμένα προσόντα σας κι όχι στους τίτλους.


Φτιάξε το επαγγελματικό σας κάρμα: Ακόμη κι αν περνάτε μεγάλες δυσκολίες, κάντε μια χάρη για κάποιον γνωστό, όπως να συστήσετε έναν πρώην συνάδελφο που θέλει να ασχοληθεί με τη διαφήμιση, σε ένα γνωστό σας που δουλεύει σε διαφημιστική εταιρεία. Με αυτό τον τρόπο και οι άλλοι θα σας ανταποδώσουν με την πρώτη ευκαιρία και πιθανόν να σας αναφέρουν σε γνωστούς τους, στηρίζοντάς σας στην προσπάθειά σας να βρείτε εργασία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!