GOOD LIFE

9 οφέλη του μαϊντανού, που μπορεί να μην ξέρατε

Ο μαϊντανός, ένα πολυαγαπημένο μυρωδικό στη Μεσόγειο, είναι εξίσου καλό για την υγεία του ανθρώπου, που ενδεχομένως να μην γνωρίζατε. 

Το Reader’s Digest συγκέντρωσε 9 από τα πιο σπάνια οφέλη του αγαπημένου μυρωδικού, το οποίο είναι απαραίτητο συστατικό σε πολλά πιάτα της Μεσογείου και αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της διατροφής πολλών ανθρώπων. 

Καταπολεμά τις φλεγμονές

Ο μαϊντανός εμπεριέχει υψηλές ποσότητες των βιταμινών Α, Ε και C, οι οποίες βοηθούν στην ηρεμία διάφορων φλεγμονών.  «Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της αρθρίτιδας, και την φλεγμονή που δημιουργείτε γύρω από τις κλειδώσεις», η Δρ. Μπρουνίλντα Ναζάριο λέει. 

Τα αντιοξειδωτικά που εμπεριέχει το φυτό είναι επίσης δραστικά εναντίον σε χρονικές παθήσεις, όπως την αθηροσκλήρωση και την άνοια. 

Προφυλάσσει την επιδερμίδα από τις ρυτίδες

Ο μαϊντανός έχει οφέλη για την επιδερμίδα σας, με τις αυξημένες ποσότητες βιταμίνης C να βοηθούν το σώμα σας στην παραγωγή κολλαγόνου.  Το κολλαγόνο δυναμώνει την επιδερμίδα και βοηθά στη μείωση των ρυτίδων, είπε η διατροφολόγος Αμάντα Καρπιλιόνε.   

Δυναμώνει τα κόκκαλα

«Δέκα κλωναράκια μαϊντανού είναι αρκετά για να πάρετε την απαραίτητη δόση βιταμίνης Κ την ημέρα», λέει η Καρπιλιόνε.  Η βιταμίνη Κ είναι αναγκαία για να δυναμώσετε τα κόκκαλα σας και για την δημιουργία πρωτεϊνών των κόκκαλων.

Βοηθά με τον μεταβολισμό του φαγητού

Αν σας ενοχλεί η κοιλιά σας, και φουσκώνετε όταν τρώτε φαγητό, μην ανησυχείτε, ο μαϊντανός είναι εδώ.  Ο μαϊντανός βοηθά το μεταβολισμό και μειώνει το φούσκωμα που, μπορεί να νιώθετε μετά από πολύ φαγητό. 

Φρεσκάρει την αναπνοή σας

Ο μαϊντανός δεν είναι ο απόλυτος τρόπος να φρεσκάρετε την αναπνοή σας, αλλά σίγουρα βοηθά. Η Καρπιλιόνε είπε ότι ο μαϊντανός είναι ειδικά βοηθητικός για όσους αγαπούν το κρεμμύδι και το σκόρδο. 

Καταπολεμά τις ουρολοιμώξεις

Έχετε ουρολοίμωξη;  Τότε, μήπως ήρθε ή ώρα να βάλετε λίγο μαϊντανό στην  δίαιτα σας.  Η Ναζάριο είπε ότι οι ομοιοπαθητικοί χρησιμοποιούν τον μαϊντανό να γιατρέψουν τις ουρολοιμώξεις.  Πρόσθεσε ότι ο μαϊντανός εμπεριέχει ουσίες που βοηθούν του μυς στην ουροδόχο κύστη να σφίξουν.        

Δρα εναντίον της καρδιοπάθειας

Ο μαϊντανός εμπεριέχει φολλικό οξύ που είναι αναγκαίο για το σώμα σας και βοηθά στη σωστή λειτουργία της καρδιάς. 

Προστατεύει τα μάτια

Ο μαϊντανός εμπεριέχει υψηλές ποσότητες της βιταμίνης Α.  Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για τα μάτια σας, και την υγεία των ματιών, επειδή βοηθά κατά των καταρρακτών και την ξηρασία.   

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!