GOOD LIFE

6 σημάδια πως ο μεταβολισμός σας είναι "πεσμένος"

Είναι γνωστό πως η μειωμένη λειτουργία του μεταβολισμού συνδέεται με τα προβλήματα στο βάρος και αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθειά σας να χάσετε κιλά.

Η πιο συνηθισμένη αιτία μειωμένου μεταβολισμού είναι κάποια ορμονική διαταραχή οπότε είναι απαραίτητες οι σχετικές εξετάσεις. Πως όμως θα καταλάβετε πως έχετε μειωμένο μεταβολισμό; Συνήθως παρουσιάζεται στον οργανισμό σας κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα.

1. Νιώθετε μονίμως κουρασμένοι

Είναι λογικό αν σκεφτείτε ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο να μετατρέψει τις θερμίδες που λαμβάνει σε ενέργεια.

2. Εχετε συχνούς πονοκεφάλους ή ξεχνάτε συχνά 

Είναι και τα δύο συμπτώματα που δείχνουν ότι οι ορμόνες του θυρεοειδή αδένα υπολειτουργούν. 

3. Χάνετε περισσότερα μαλλιά από το φυσιολογικό 

Οπου «φυσιολογικό» υπολογίστε περίπου 100 τρίχες την ημέρα. Όταν ο αριθμός και ο όγκος είναι πολύ μεγαλύτερος, αυτό -μεταξύ άλλων- φανερώνει χαμηλό μεταβολικό ρυθμό.  

4. Κρυώνετε όλη την ώρα 

Το να κρυώνετε είναι σύμπτωμα υποθυρεοειδισμού, ο οποίος επιβραδύνει το μεταβολισμό. 

5. Εχετε ξηρό δέρμα 

Οταν ο μεταβολισμός είναι αργός σημαίνει ότι τα κύτταρά σας δεν είναι τόσο δραστήρια όσο θα έπρεπε. Αυτό, με τη σειρά του, σημαίνει ότι δεν λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες αίματος, πράγμα που, φυσικά, επηρεάζει την επιδερμίδα, αφήνοντας τη ξηρή και «σπασμένη». 

6. Η σεξουαλική σας επιθυμία έχει μειωθεί

Ο χαμηλός μεταβολισμός μπορεί να επηρεάσει και τα επίπεδα των ορμονών του σεξ, όπως της τεστοστερόνης, ρίχνοντας τη διάθεση σας για σεξ στα τάρταρα. Και δεν είναι μόνο η σεξουαλική επιθυμία, αλλά γενικά η διάθεση σας. Αν έχετε παρατηρήσει ότι είναι στα κάτω της χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος, μάλλον .

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!