GOOD LIFE

Μήπως να αρχίσετε να παίρνετε μαζί το σκύλο σας στο γραφείο;

Αν έχετε σκύλο και δεν θέλετε να τον αποχωρίζεστε ούτε λεπτό, τότε πλέον έχετε ένα δυνατό επιχείρημα για να πείσετε εργοδότες και συναδέλφους να σας επιτρέψουν να έχετε μαζί σας το αγαπημένο σας κατοικίδιο και στο γραφείο.

Πλέον σε όλο τον κόσμο πληθαίνουν οι εταιρείες που μιμούνται το παράδειγμα επιχειρηματικών κολοσσών όπως η Google και η Amazon που εδώ και χρόνια έχουν υιοθετήσει ένα pet friendly εργασιακό περιβάλλον και επιτρέπουν οι εργαζόμενοι να φέρνουν τα κατοικίδια τους στη δουλειά.


Και αυτό δεν συμβαίνει τυχαία, αφού πλήθος ερευνών έχουν δείξει πως η παρουσία κατοικίδιων στη δουλειά αυξάνει συνολικά την παραγωγικότητα των εργαζομένων.


Ενδεικτική είναι η έρευνα που έγινε το 2012 στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, όπου μελετήθηκε η συμπεριφορά εργαζομένων όταν τους επετράπη να έχουν μαζί τους στη δουλειά τους σκύλους τους. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά:  μέσα σε μία εβδομάδα είχαν μειωθεί τα επίπεδα άγχους κατά 11% σε όλους τους υπαλλήλους που έπαιρναν στη δουλειά το κατοικίδιό τους, σε αντίθεση με αυτούς που άφησαν τους τετράποδους φίλους τους στο σπίτι.

Επίσης παρατηρήθηκε θεαματική αύξηση στο ποσοστό ικανοποίησης των υπαλλήλων από τη δουλειά τους, ενώ αυξήθηκε και ο βαθμός υποστήριξης και δέσμευσής τους απέναντι στον εργοδότη, ενλω συνολικά αυξήθηκε η παραγωγικότητα όλων εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!