GOOD LIFE

3 tips για να καταπολεμήσεις το άγχος

Πολλές φορές σας πιάνει το άγχος και μετέπειτα αρχίζει ο πανικός, και ξαφνικά ιδρώνεις ασταμάτητα και ανασαίνεις τόσο γρήγορα που αισθάνεσαι το δωμάτιο να έχει έλλειψη οξυγόνου.  

Μην φοβάστε, τούτα τα τρία tips του Trish Barillas, συγγραφέας του Face of Anxiety, σου μαθαίνουν καλούς τρόπους να διαχειρίζεστε την κατάσταση.   

1. Φτιάξε μια λίστα αναπαραγωγής με τραγούδια που συνηθίζεις να ακούς όταν θες να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις. Η μουσική μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άγκυρα επειδή ακούγοντας κάτι οικείο το μυαλό σου μπαίνει σε μια πιο ήρεμη κατάσταση.

2. Βγες για τρέξιμο. Εάν μπορείς να αυξήσεις τον ρυθμό της καρδιάς σου και να απελευθερώσεις λίγη σεροτονίνη, το τρέξιμο θα βοηθήσει να σπάσει τον κύκλο των ανήσυχων σκέψεων σου.

3. Εάν πιάσεις τον εαυτό σου πως αρχίζει να σκέφτεται τι θα γινόταν εάν έκανες διαφορετικά τα πράγματα στη ζωή σου, σταμάτα το αμέσως. Δώσε βάση στα γεγονότα που διαδραματίζονται στο παρόν, ούτε στο παρελθόν, ούτε σε αυτά στο μέλλον που μπορεί να σου προκαλέσουν άγχος. Κάντε μια λίστα με αυτά που αισθάνεσαι και με αυτά που συμβαίνουν, έτσι ώστε να μπορέσεις να αποκρυπτογραφήσεις τη διαφορά.

Μπορείς επίσης να προσθέσεις τις βαθιές αναπνοές και τη συζήτηση με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, προκειμένου να νιώσεις καλύτερα.

Πηγή: queen.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!