GOOD LIFE

7 σημάδια πως είστε προορισμένοι για επιτυχία

O καθένας ορίζει μόνος του το τί σημαίνει επιτυχία για τον ίδιο και διαμορφώνει τους στόχους του και τα όνειρά του και προσπαθεί να τα υλοποιήσει.

Για να διαπιστώσει όμως κανείς αν βρίσκεται στο σωστό δρόμο στο κυνήγι της επιτυχίας, καλό είναι να εξετάσει  αν διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που αποτελούν απαραίτητα εφόδια στο δρόμο για την κατάκτηση των ονείρων σας. Δείτε ποιά είναι αυτά τα χαρακτηριστικά όπως αναφέρονται σε σχετικό άρθρο του meygeia.gr

1. Είστε προσανατολισμένοι στη δράση

Καταρχάς μπορείτε να αναλαμβάνετε τα έργα που πρέπει να ολοκληρώσετε. Και το σημαντικότερο είναι ότι τα αναλαμβάνετε χωρίς να φοβάστε ότι θα κάνετε λάθη στην πορεία.

Αν αποτύχετε, εστιάζετε στους στόχους σας και συνεχίζετε να προχωράτε μπροστά. Κάνετε προσαρμογές μετά από κάθε εμπόδιο. Εξάλλου αυτό είναι που σας εξασφαλίζει πραγματικά αποτελέσματα.

Πρέπει να είστε ηγέτες που μαθαίνουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη. Για μερικούς ανθρώπους αυτό μπορεί να είναι κάτι αρνητικό. Ωστόσο μερικές φορές πρέπει να κάνετε τα πράγματα με τον δικό σας τρόπο προκειμένου να έχετε αποτέλεσμα.

Οι άνθρωποι που είναι επιτυχημένοι συνήθως χαίρονται να έχουν την ευθύνη του να ηγούνται και γνωρίζουν πώς να διατηρούν τα πράγματα υπό έλεγχο.

Όμως άλλοι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν αρκετή υπομονή και να αισθάνονται άβολα όταν περιβάλλονται από ανθρώπους που δεν είναι όπως αυτοί.

2. Είστε ανοιχτόμυαλοι

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά γνωρίσματα που θα χρειαστείτε, αν θέλετε να έχετε επιτυχία. Μπορείτε να παραμένετε ανοιχτόμυαλοι σχετικά με τα πράγματα που σας περιβάλλουν. Διαφορετικά το μόνο που κάνετε είναι να αυτοπεριορίζεστε.

Γνωρίζετε ότι όσο πιο πολλά μαθαίνετε τόσο περισσότερο συνειδητοποιείτε ότι έχετε ακόμα πολλά να μάθετε. Αυτό σας επιτρέπει να αξιοποιείτε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται.

Όταν είστε ανοιχτόμυαλοι, είναι πιο εύκολο για σας να συλλάβετε κάποια καινούργια ιδέα και να αμφισβητείτε συνεχώς τις πεποιθήσεις σας.

3. Θέτετε στόχους

Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι το να θέτουν στόχους σημαίνει να ρωτούν «τι θέλω να επιτύχω;» ή «πού θέλω να είμαι σε πέντε χρόνια;» Ωστόσο αγνοούν τη σημασία του να θέτουν στόχους κάθε μέρα.

Εσείς το καταλαβαίνετε αυτό. Γνωρίζετε ότι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι μπορεί να σας κάνουν να μη δείτε εκείνα που επιθυμείτε ώστε να συνεχίσετε να ακολουθείτε το σωστό μονοπάτι.

Το να θέτετε μικρούς στόχους που μπορείτε να επιτυγχάνετε κάθε μέρα θα σας βοηθήσει να φτάσετε στους τελικούς στόχους σας πιο εύκολα. Επιπλέον θα σας κάνει να τους αντιμετωπίζετε με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Το θέμα είναι να δείτε τη ζωή σαν μια σκάλα. Δεν μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή χωρίς να ανεβείτε πρώτα όλα τα σκαλιά, σωστά;

4. Δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να παγιδευτεί από το παρελθόν ή από τις αποτυχίες

Γνωρίζετε τι σας βοήθησε να διαμορφωθείτε και ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε το παρελθόν. Γι’αυτό χρησιμοποιείτε το παρελθόν ως ένα ζωτικό εργαλείο για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που μπορεί να σας φέρει το μέλλον.

Θυμάστε ότι όλα όσα κάνατε στο παρελθόν σάς έχουν φέρει όπου είστε τώρα. Γνωρίζετε ότι το να σπαταλάτε χρόνο σκεπτόμενοι τι θα μπορούσατε ή τι θα έπρεπε να έχετε κάνει δεν θα σας οδηγήσει στην επιτυχία.

Το κόλπο είναι να είστε ευπροσάρμοστοι και να αποδέχεστε ολοκληρωτικά την αλλαγή. Να αισθάνεστε άνετα απέναντι στο άγνωστο και να είστε πάντα έτοιμοι για ό,τι έρχεται στον δρόμο σας.

5. Δίνετε πάντα τον καλύτερο εαυτό σας

Χρησιμοποιείτε τις δυνατότητές σας ως θεμέλιο. Επιπλέον εμπιστεύεστε τις δεξιότητες που σας κάνουν πιο ικανούς και τις χρησιμοποιείτε για να κάνετε αυτό που αγαπάτε.

Ωστόσο έχετε επίσης πλήρη επίγνωση των αδυναμιών σας, έτσι αξιοποιείτε τις δεξιότητες που έχουν οι άλλοι και στερείστε εσείς.

Επιπλέον γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Το να ζητάτε βοήθεια από τους σωστούς ανθρώπους όταν τους χρειάζεστε δεν είναι δύσκολο για σας.

Πρέπει να μάθετε να αναθέτετε σε άλλους ευθύνες που μπορούν να αναλάβουν και έπειτα να χρησιμοποιείτε τις δικές σας δυνατότητες στο μέγιστο για να πετύχετε τους στόχους σας.

6. Είστε επαρκώς φιλόδοξοι

Δεν ντρέπεστε να θεωρείτε σαφώς τον εαυτό σας ως έναν από τους καλύτερους.

Αν ανήκετε στους ανθρώπους που ξυπνούν κάθε μέρα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα πράγματα που τους φέρνει η ζωή, μπορείτε οπωσδήποτε να πετύχετε τους στόχους σας.

Αυτό επειδή η φιλοδοξία σάς βοηθάει να συνειδητοποιήσετε ότι το θέμα δεν είναι να δουλεύετε ατελείωτες ώρες, τη μία μέρα μετά την άλλη.

Η φιλοδοξία είναι η πραγματική αιτία πίσω από τον λόγο για όσα κάνετε.

Η ψυχή σας σάς λέει πού να βρείτε νόημα σε αυτά που κάνετε. Σας βοηθάει να επιμένετε και να μην αφήνετε τίποτα να σας εμποδίσει στην πορεία προς τους στόχους σας.

7. Αισθάνεστε πάθος για βελτίωση

Τέλος, όταν λαχταράτε να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, είστε προορισμένοι για επιτυχία.

Οι άνθρωποι που πραγματικά θέλουν να επιτύχουν και να φτάσουν τους στόχους τους αισθάνονται τη συνεχή ανάγκη να αλλάζουν ό,τι είναι αρνητικό στον εαυτό τους και να κάνουν βελτιώσεις έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν περισσότερα.

Όσοι αισθάνονται αυτήν την ώθηση θα ψάχνουν πάντα να βρουν τι μπορούν να βελτιώσουν στον εαυτό τους ώστε να γίνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!