GOOD LIFE

7 λόγοι που θα σας κάνουν να αγαπήσετε το πεπόνι

Πεπόνι ή καρπούζι; Αυτό το ερώτημα ακούγεται συχνά τα καλοκαίρια και συνήθως νικητής σε αυτή την άτυπη κόντρα για την ανάδειξη του απόλυτου καλοκαιρινού φρούτου, είναι το καρπούζι. Και όμως το πεπόνι έχει πολλά να σου προσφέρει εκτός από την γλυκιά δδροσερή γεύση του.

1. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ελάχιστες θερμίδες: 34 θερμίδες στα 100 γραμμάρια.

2. Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα περιέχει βιταμίνη C μια αντιοξειδωτική βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη συντήρηση όλων των ιστών του σώματος. Βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων και στην υγεία των οστών και των δοντιών. Οι ενήλικες θα πρέπει να λαμβάνουν 90 mg ανά ημέρα και 1 φλιτζάνι πεπόνι παρέχει 65 mg βιταμίνης C.
Και επίσης περιέχει και βιταμίνη Α, είναι σημαντική για υγιή δόντια, δέρμα και οστά και βοηθά το σύστημα της όρασης προωθώντας την υγεία του αμφιβληστροειδούς. Η ανεπαρκής βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το πεπόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, με περισσότερο από 25% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε ένα 1 φλιτζάνι.

3. Περιέχει κάλιο, συστατικό απαραίτητο για την ομαλή μυϊκή και καρδιακή λειτουργία και τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, ενώ έχει και διουρητική δράση. Οι ενήλικες θα πρέπει να λαμβάνουν 4.700 mg καλίου ανά ημέρα. Το πεπόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα καλίου, με 473 mg σε 1 φλιτζάνι.

4. Περιέχει βιταμίνη Β6 που συντελεί στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία, αλλά και φυλλικό οξύ.

5. Περιέχει αδενοσίνη, ένα αντιπηκτικό χημικό που μειώνει τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών.

6. Εμπεριέχει φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και ψευδάργυρο.

7. Οι σπόροι του περιέχουν ω-3 λιπαρά σε μορφή α-λινολενικού οξέως.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!