GOOD LIFE

Δείτε την πρώτη πόλη - δάσος που σχεδιάζουν οι Κινέζοι [εικόνες]

Σε μια προσπάθεια να βρει μια λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που αντιμετπίζει, η Κίνα προωθεί την κατασκευή της πρώτης πόλης - δάσος.

Όπως αναφέρει ο Independent η πρώτη πόλη δάσος θα στηθεί στο Liuzhou, στην επαρχία Guangxi και το σχεδιασμό της έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο του Stefano Boeri (ο εμπνευστής και του "κάθετου δάσους" δηλαδή ενός πράσινου ουρανοξύστη).


Τα έργα κατασκευής έχουν αρχίσει και όταν ολοκληρωθεί η νέα πόλη - δάσος θα μπορέι να φιλοξενήσει μέχρι και 30.000 κατοίκους.


Συνολικά θα φυτευτούν πάνω από 100 είδη δέντρων και φυτών, 40.000 δέντρα θα τοποθετηθούν στους δρόμους και γύρω από την πόλη, ενώ 1 εκατομμυριο φυτά θα σκεπάζουν τα πάντα, ακόμα και όλες τις επιφάνειες των κτιρίων. Εκτός από κατοικίες η πόλη διαθέτει σχολεία, νοσοκομεία και άλλα δημόσια κτίρια.


Αυτό το τεχνητό δάσος θα μπορεί να απορροφήσει 10,000 τόνους  CO2, και 57τόνους άλλων βλαβερών χημικών ουσιών που βρίσκονται στον αέρα, ενώ θα παράγει περίπου 900 τόνους οξυγόνο το χρόνο.


Παράλληλα υπάρχουν πλάνα για σχεδιασμό "πράσινων" μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και δημιουργία εγκαταστάσεων για οικολογική ενεργειακή αυτάρκεια της πόλης.



Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!