GOOD LIFE

Ποιό σημείο κινδυνεύει πολύ από τον ήλιο και όλοι ξεχνούν να το προστατεύσουν;

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης για τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UV του ηλίου και όλοι πια γνωρίζουν πως πρέπει να προστατεύονται όταν κάνουν ηλιοθεραπεία.

Ωστόσο οι δερματολόγοι εξηγούν πως ειδικά ένα σημείο του ανθρώπινου σώματος, το οποίο κινδυνεύει πολύ από την έκθεση στον ήλιο, συχνά μένει απροστάτευτο καθώς οι περισσότεροι αγνοούν πως πρέπει  να κάνουν και εκεί χρήση αντηλιακής προστασίας.


Ο λόγος για τα χείλη, τα οποία σύμφωνα με την Elizabeth Tanzi, που είναι καθηγήτρια και δερματολόγος στο τμήμα Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου George Washington, κινδυνεύουν πολύ να προσβληθούν από καρκίνο του δέρματος καθώς σχεδόν όλοι ξεχνούν ή αγνοούν να τα προστατεύσουν από τον ήλιο.


Η ίδια εξηγεί πως τα χείλη είναι πολύ ευαίσθητα και η εμφάνιση καρκίνου του δέρματος στη συγκεκριμένη περιοχή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. 


Άρα ακόμη και αν χρησιμοποιείτε μια καλή αντιηλιακή κρέμα προσώπου και κάνετε ανανέωση του αντηλιακού σας ανά δύο ώρες όταν κάθεστε στον ήλιο και πάλι δεν είστε 100% προστατευμένοι από τις ακτίνες UV αν δεν φροντίζετε και τα χείλη σας.


Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε αντηλιακά χειλιών σε διάφορες μορφές (στικ, μπαλμ, κρέμα κ.λπ.). Επίσης οι δερματολόγοι τονίζουν πως τα χείλη, όπως και το πρόσωπο, έχουν ανάγκη από υψηλό δείκτη προστασίας και για αυτό τα περισσότερα προϊόντα που θα βρείτε στην αγορά έχουν δείκτη SPF 30.

 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!