GOOD LIFE

6 λόγοι που τα μοναχοπαίδια τελικά είναι ιδανικοί σύντροφοι

Στατιστικές έρευνες έχουν κατά καιρούς δείξει πως τα μοναχοπαίδια παίρνουν πιο σπάνια διαζύγιο ενώ και ψυχολόγοι εκτιμούν πως έχουν πιο σωστή συμπεριφορά μέσα σε μια σχέση.

Και ενώ για χρόνια πολλοί έκαναν λόγο ακόμα και για το "σύνδρομο των μοναχικών παιδιών" και θεωρούσαν πως τα μοναχοπαίδια όταν ενηλικιώνονται είναι άτομα με εγωιστικές και ναρκισσιστικές τάσεις και συμπεριφορές, πλέον πολλοί ψυχολόγοι εκτιμούν πως αυτό είναι μύθος και πως τα μοναχοπαίδια ως ενήλικες εμφανίζουν πολλά ατού και συχνά γίνονται ιδανικοί σύντροφοι. Δείτε για ποιούς λόγους.

Είναι εντελώς ανεξάρτητα και αυτάρκη άτομα

Το γεγονός πως μεγάλωσαν μόνα τους τα έκανε να έχουν μάθει να στέκονται στα πόδια τους και να μην έχουν ανάγκη από διαρκή ξένη βοήθεια, ούτε από συναισθηματικά δεκανίκια. Αυτό σημαίνει πως τα μοναχοπαίδια σπάνια ερωτεύονται κάποιον "από ανάγκη". Μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους και να προσφέρουν πολλά σε μια σχέση. Αντίθετα, όταν κάποιος είναι πολύ ανεξάρτητος γίνεται εύκολα απόμακρος. Τα μοναχοπαίδια αποκτούν από πολύ μικρή ηλικία στενές σχέσεις με τους γονείς τους και αυτό συντελεί στο να μην δυσκολεύονται να δεθούν με άλλους ανθρώπους μεγαλώνοντας, διατηρώντας παράλληλα την ανεξαρτησία τους.

Είναι πιο δημιουργικά άτομα

Τα παιδιά που μεγαλώνουν μόνα μέσα σε μια οικογένεια αναγκάζονται από μικρή ηλικία να βρίσκουν τρόπο να διασκεδάζουν μόνα τους (αφού δεν έχουν αδέλφια για να παίξουν μαζί) αλλά και πως να αντιμετωπίζουν κάθε αντιξοότητα μέσα σε ένα σπίτι π.χ. την ένταση ενός καβγά η ακόμα και ένα μικροατύχημα. Έτσι, ως ενήλικες τείνουν να κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον μέσα σε μια σχέση και πάντα προσαρμόζονται στις καταστάσεις.

Είναι φιλόδοξοι και αρέσκονται στην επιβράβευση

Τα μοναχοπαίδια τείνουν να κυνηγούν την επιτυχία καθώς έχουν μάθει να εισπράττουν όλη την περηφάνια των γονιών τους για καθετί καλό που κάνουν και γενικά είναι πιο πιθανό να είναι φιλόδοξα και επιτυχημένα ως ενήλικες. Σε αυτό βοηθά η δημιουργικότητα και η ανεξαρτησία που αναπτύσσουν από μικρά παιδιά. Στις σχέσεις τους είναι άνθρωποι που δίνουν σημασία στην επίτευξη των στόχων τους και έτσι λειτουργούν ως κίνητρο για τους συντρόφους τους ώστε να επιτύχουν αντίστοιχα.

Λύνουν κάθε πρόβλημα

Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Κι αυτό είναι κανόνας για κάθε μοναχοπαίδι. Το γεγονός ότι δεν έχει μεγαλύτερα αδέλφια για βοήθεια κάνει κάθε τέτοιο παιδί να μαθαίνει να λύνει κάθε πρόβλημα μόνο του. Φυσικά το ίδιο εφευρετικό θα είναι ένα τέτοιο άτομο και στη σχέση του, βρίσκοντας πάντα τη λύση εκεί που ο σύντροφος έχει πελαγώσει.

Είναι πιο επιρρεπή στην οικειότητα

Ένα μοναχοπαίδι αναπτύσσει στενές σχέσεις με τους γονείς του και έχει μάθει να δένεται πιο εύκολα με τους ανθρώπους. Έτσι κάνει και στις σχέσεις του.

Έχουν αυτοπεποίθηση

Έχοντας εισρπάξει πολλή αγάπη ως το μοναχοπαίδι σε μια οικογένεια, δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση. Κόντρα στην αντίληψη που θέλει τα μοναχοπαίδια να είναι πιο "κακομαθημένα" οι ψυχολόγοι εκτιμούν πως τα μοναχοπαίδια στην ενηλικίωση έχουν λιγότερες ανασφάλειες και για αυτό λειτουργούν πιο φυσιολογικά και λιγότερο ανταγωνιστικά σε μια ερωτική σχέση. 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!