GOOD LIFE

5 φυτά που θα σας χαρίσουν καλύτερη ποιότητα ύπνου

Οι ειδικοί λένε πως αυτά τα φυτά και τα λουλούδια μπορούν να βελτιώσουν εντυπωσιακά τον καθημερινό ύπνο σας, ακόμα και να σας βοηθήσουν να αντιμετωτπίσετε κάποια προβλήματα αϋπνίας.  Εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε μια καλή θέση για να τα τοποθετήσετε κοντά ή μέσα στη κρεβατοκάμαρά σας και φυσικά να τα φροντίζετε.

Δείτε ποιά είναι τα φυτά που διεκδικούν μια θέση κοντά ή μέσα στη κρεβατοκάμαρά σας.

1. Γαρδένια

Μπορεί να ζήσει τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους έξω από την κρεβατοκάμαρα αλλά δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με απευθείας δυνατό φως του ήλιου γιατί μπορεί η ζέστη να κάψει τα φύλλα και τα άνθη. 

Το μεθυστικό άρωμα της γαρδένιας μπορεί να βοηθήσει στο να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε πιο γρήγορα όμως καλό είναι να αποφύγετε να έχετε μεγάλες γλάστρες με πολλά άνθη γαρδένιας σε εσωτερικούς χώρους γιατί το άρωμά τους τότε είναι πολύ μεθυστικό και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πονοκέφαλο.

Βάλτε μόνο μια μικρή γλάστρα με γαρδένια στο δωμάτιό σας και αν το φυτό μεγαλώσει μεταφυτέψτε το σε κάποιο εξωτερικό χώρο κοντά στην κρεβατοκάμαρά σας. Μια πιο εύκολη λύση είναι να έχετε γαρδένιες στο μπαλκόνι και να κόβετε κάθε φορά ένα άνθος και να το έχετε σε ένα βαζάκι με νερό πάνω στο κομοδίνο σας.


2. Λεβάντα


Η καταπραϋντική της δράση είναι γνωστή και επιστημονικά αποδεδειγμένη. Η λεβάντα βοηθά στη χαλάρωση και στην αντιμετώπιση του στρες για αυτό χρησιμοποιείται εκτενώς στην αρωματιθεραπεία αλλά ακόμη και στα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά. 
Το φυτό της λεβάντας επίσης μπορεί να σας χαρίσει τα ίδια οφέλη καθώς η διακριτική μυρωδιά του θα σας βοηθά να χαλαρώσετε. 
Είναι ένα "εύκολο" φυτό που θέλει ήλιο και όιχι πολύ συχνό πότισμα. Απλά τοποθετήστε το φυτό σε μια γλάστρα μέσα στη κρεβατοκάμαρά σας κοντά σε ένα παράθυρο ή φυτέψτε λεβάντες στα παρτέρια και στις γλάστρες στα μπαλκόνια ή τον κήπο έξω από τα παράθυρα του υπνοδωματίου σας για να απολαμβάνετε το ευεργετικό τους άρωμα κάθε φορά ποι ανοίγετε τα παράθυρα.

3. Σπαθίφυλλο


Γνωστό και ως κρίνο της ειρήνης, είναι το πιο δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου, είναι φθηνό και θα το βρείτε σε κάθε ανθοπωλείο και φυτώριο.
Το συγκεκριμένο φυτό εκτός από τα όμορφα λευκά άνθη του, έχει την ιδιότητα να απορροφά από τον αέρα τοξικές και αλλεργιογόνες ουσίες και απελευθερώνει οξυγόνο. Κοινώς είναι κάτι σαν φυσικό φίλτρο αέρα και θα βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα του αέρα στο δωμάτιό σας και άρα την ποιότητα του ύπνου σας.
Δεν θέλει επαφή με απευθείας φως, αντέχει και σε χαμηλού φωτισμού σημεία και θέλει πότισμα περίπου 1 φορά την εβδομάδα.

 

4. Ροζ γιασεμί

Όπως συμβαίνει και με τη λεβάντα και τη γαρδένια, τα άνθη του ροζ γιασεμιού έχουν ένα μεθυστικό άρωμα που μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και για αυτό χρησιμοποιείται πολύ στην αρωματοποιία.

Είναι αναρριχώμενο φυτό εξωτερικού χώρου οπότε μπορείτε να το φυτέψετε στον κήπο ή στο μπαλκόνι έξω ακριβώς από τα παράθυρα της κρεβατοκάμαρας και να έχετε και ένα βαζάκι με λίγα άνθη στο κομοδίνο σας.

 

5. Σανσιβέρια 

Γνωστό και ως φιδόφυτο ή γλώσσα της πεθεράς, το συγκεκριμένο φυτό παρά το "άσχημο" κια λίγο τρομακτικό όνομά του είναι ένα πανίσχυρο όπλο για τη βελτίωση του αέρα σε εσωτερικούς χώρους και μπορεί να κάνει μόνο καλό αν το βάλετε στο σπίτι σας.
Επιστημονικά έχει αποδειχτεί πως η Σανσιβέρια όχι μόνο παράγει οξυγόνο όλο το 24ωρο (και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αντίθεση με τα περισσότερα φυτά) αλλά επίσης απορροφά τοξικές ουσίες από το  αέρα. Μάλιστα η NASA χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο φυτό σε πειράματα για την κατασκευή διαστημικών  σταθμών σε άλλους πλανήτες και τη δημιουργία καθαρής ατμόσφαιρας με καλλιέργειες τέτοιων φυτών σε εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!