GOOD LIFE

7 σημάδια που προδίδουν κάθε ψεύτη

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους και ειδικούς που αναλύουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, ακόμα και ο πιο επιτήδειος ψεύτης στον κόσμο, άθελά του θα προδωθεί με έστω ένα από αυτά τα σημάδια

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα σημάδεια - ενδείξεις πως κάποιος λέει ψέματα 

Η κίνηση του κεφαλιού

Αν είναι δεξιόχειρας συνήθως κοιτάζει προς τα πάνω και δεξιά ενώ αν είναι αριστερόχειρας κοιτά πάνω και προς τα αριστερά. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να γέρνει το κεφάλι του προς τα πίσω, όπως όταν προσπαθούμε να θυμηθούμε κάτι – αλλά λιγότερο φυσικά με μια απότομη κίνηση.

Κάνει πράγματα που δεν χρειάζεται και νευρικές κινήσεις

Μπορεί να στρώνει το ήδη στρωμένο ρούχο, τα μαλλιά του ή να καθαρίσει τα γυαλιά του ή ένα τραπέζι που είναι ήδη καθαρό. Γενικά, προσπαθεί να απασχολήσει το βλέμμα και τη σκέψη του με κάτι άλλο. Επίσης μπορεί να κουνάει νευρικά τα χέρια και κυρίως τα πόδια γιατί θέλει να αποχωρήσει από τη συζήτηση, ή να προσπαθεί να καλύπτει με τα χέρια του ή με κάποιο αντικείμενο τα ευάλωτα μέρη του σώματος του, όπως το λαιμό, τα μάτια και το στόμα.

Αυξομειώσεις στον τόνο της φωνής και την αναπνοή

Κάποιος που λέει ψέματα μπορεί ξαφνικά να ανεβάζει την ένταση της φωνής ή να την κάνει πιο ψιλή και τσιριχτή. Όσον αφορά την αναπνοή  αυτή συχνά γίνεται πιο γρήγορη και κοφτή όταν κάποιος λέεΙ ένα ψέμα.

Γρήγορες απαντήσεις και πολλές πληροφορίες

Ένας άνθρωπος που θέλει π.χ. να σας πει τι έκανε το περασμένο ΣΚ, θα χρειαστεί χρόνο για να σκεφτεί τι έκανε. Κάποιος που θέλει να πει ψέματα, συνήθως απαντάει βιαστικά και σε ό,τι τον ρωτήσετε, μιλώντας παραπάνω από όσο πρέπει.

Και φραστικά σημάδια

Έναν ψεύτη τον προδίδουν και οι φράσεις που χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα μπορεί να αναφέρεται στον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο, ή να επαναλαμβάνει τις ίδιες φράσεις – καθώς χρειάζεται χρόνο για να θυμηθεί τι είπε ενώ χρησιμοποιεί συχνά φράσεις όπως “αλήθεια σου λέω”, “σου το ορκίζομαι” κτλ. Γενικά, χρησιμοποιεί περισσότερο παθητική ή ουδέτερη σύνταξη: «τίποτα δεν έγινε χτες» αντί για «δεν έκανα τίποτα χτες», ή «λέγονται πράγματα γι’ αυτόν» αντί για «μου είπαν κάτι γι’ αυτόν».

Γενικότερα δυσκολεύεται στην ομιλία

Από ένα χρονικό διάστημα και μετά, αρχίζει ξαφνικά να ξεροκαταπίνει και να δυσκολεύεται να μιλήσει. Αυτό συμβαίνει γιατί η έκκριση σάλιου μειώνεται όταν βρισκόμαστε υπό πίεση ή έχουμε αγχωθεί και αισθανόμαστε άβολα. Τότε, μπορεί να τον δείτε να γλείφει τα χείλη του.

Αλλάζει συμπεριφορά

Όταν νιώσει ότι τον αμφισβητείτε, γίνεται πιο επιθετικός καθώς βρίσκεται σε άμυνα. Ένας άνθρωπος που λέει ψέματα συνήθως “δείχνει” με το δάχτυλο και σας κατηγορεί ότι δεν τον εμπιστεύεστε ή ότι ανακατεύεστε στα προσωπικά του, ακόμα και αν εσείς έχετε κάνει μία απλή και τυπική ερώτηση. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!