GOOD LIFE

Άρωμα Αρχαίας Ελλάδας στο σόου της Chanel στο Παρίσι [εικόνες]

Ο Karl Lagerfeld συχνά παρουσιάζει τις Cruise συλλογές της Chanel ακόμα και στο δρόμο (όπως έκανε πέρυσι στην Κούβα) ταξιδεύοντας πάντοτε σε υπέροχους προορισμούς και αντλώντας έμπνευση από τον τοπικό πολιτισμό και στυλ της κάθε τοποθεσίας. 

Στην επίδειξη μόδας που έγινε χθες, όπου παρουσίασε τη συλλογή "La Modernité de l'Antiquité" ("Η Σύγχρονη Αρχαιότητα") κατάφερε να μας ταξιδέψει στην πιο μαγευτική τοποθεσία… την Aρχαία Ελλάδα, χωρίς καν να φύγει από το Παρίσι! 

Μετά την άρνηση του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας στον ιταλικό οίκο Gucci, να παρουσιάσει την συλλογή του στην Ακρόπολη με φόντο τον Παρθενώνα, ο Lagerfeld γνώριζε ότι θα πρέπει να φέρει εκείνος την Ελλάδα στο Παρίσι για τη Chanel!

Και αν ο σχεδιαστής μπόρεσε να πραγματοποιήσει εκτόξευση διαστημόπλοιου στο Grand Palais, το Φθινόπωρο του 2017, τότε μπορούσε να φέρει και το πνεύμα της αρχαίας Ελλάδας στο σπίτι του στο Παρίσι για την συλλογή Cruise 2018.

Οι αρχαίες κολόνες των Ελληνικών ναών ανυψώθηκαν στο Grand Palais, ενώ στο φόντο του σκηνικού ήταν ζωγραφισμένο ένα ονειρικό ελληνικό ηλιοβασίλεμα.

Μετά την επίδειξη ο σχεδιαστής μίλησε για την έμπνευση του, "Τα κριτήρια της ομορφιάς στην αρχαία, και μετέπειτα στην κλασική Ελλάδα εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα. Ποτέ δεν υπήρξαν πιο όμορφες αναπαραστάσεις γυναικών ή πιο όμορφες κολώνες. Μάλιστα και ολόκληρη η Αναγέννηση, βασίστηκε στην αρχαιότητα. Στην πραγματικότητα αφορά τη νιότη του κόσμου με όλη της τη δύναμη και την ικανότητά της να είναι πάντα απρόβλεπτη". 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!