GOOD LIFE

True story: Μεγιστάνας κατάφερε να φτιάξει έναν παράδεισο σε μια ερημιά [βίντεο]

Το περιοδικό National Geographic πρόσφατα έκανε ένα αφιέρωμα σε έναν μεγιστάνα από το Τέξας που εδώ και 50 χρόνια έκανε στόχο της ζωής του να δημιουργήσει έναν φυσικό παράδεισο. Και τα κάταφερε.

Ο μεγιστάνας είναι ο David Bamberger, που είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας εστιατορίων στις ΗΠΑ, που σερβίρουν τηγανητό κοτόπουλο.


Πριν από 50 χρόνια ο David Bamberger, αγόρασε μια τεράστια ερημική έκταση 5.500 εκταρίων (περίπου 22 χιλιάδες στρέμματα!) στην κομητεία Texas Hill και μετά ξόδεψε μεγάλο μέρος της περιουσίας του και έκανε στόχο της ζωής του να μετατρέψει ξανά αυτή την ερημιά στο πανέμοφο φυσικό τοπίο που ήταν κάποτε. 
Και μετά από χρόνια η γιγαντιαία προσπάθειά του απέφερε καρπούς. 


Ο Τεξανός μεγιστάνας φύτεψε χιλιάδες δέντρα και στρέμματα γρασίδι στις πλαγιές για να επεναφέρει τον υδροφόρο ορίζοντα στα φυσιολογικά του επίπεδα και με τα χρόνια κατάφερε να επαναφέρει αυτή την τεράστια έκταση στη φυσική της κατάσταση και σήμερα πια η άλλοτε ερημική πειροχή παρουσιάζει τεράστια βιοποικιλότητα.

Οι δε προσπάθειες του David Bamberger αποτελούν πρότυπο μίμησης στη διατήρηση φυσικών πόρων και την εξοικονόμηση και διαχείριση νερού σε ένα οικοσύστημα.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!