GOOD LIFE

Ερμηνείες 5 συνηθισμένων ερωτικών ονείρων από μια ειδικό

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βλέπουν συχνά ερωτικά όνειρα. Πόσο όμως αυτά διαφέρουν και τί συμβολίζουν;

Έρευνες, όπως αυτή που έγινε από το τμήμα ψυχολογίας του University of the West of England, αλλά και από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ στον Καναδά, έδειξαν πως τα ανδρικά ερωτικά όνειρα, ενίοτε διαφέρουν από αυτά των γυναικών, αλλά είναι εξίσου συχνά.
Συγκεκριμένα οι δύο έρευνες έδειξαν πως οι γυναίκες συνήθως έχουν ερωτικά όνειρα με ρομαντικές ιστορίες ή κάποιον διάσημο, ενώ οι άνδρες βλέπουν περισσότερο σεξουαλικές πράξεις και συχνά με πολλαπλές συντρόφους.
Επίσης οι ερευνητές εντόπισαν με ερωτηματολόγια τα 5 πιο συνηθισμένα ερωτικά όνειρα που βλέπουν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες και η ψυχολόγος και διεθνούς φήμης ειδική στην ερμηνεία ονείρων Lauri Loewenberg κλήθηκε να πει τί πιθανά σημαίνουν.


1. Ερωτική επαφή με έναν ή μία πρώην

Είναι το πιο συνηθισμένο ερωτικό όνειρο και η Lauri εξηγεί πως δεν σημαίνει πως όποιος το δει τρέφει ακόμα συναισθήματα ή έχει ερωτική επιθυμία για τον/την πρώην του. Η Loewenberg λέει πως συνήθως βλέπεις κάποιον η κάποια που αγάπησες ή ποθούσες όταν ήσουν νέος ή νέα "Αν έχει περάσει καιρός από τότε που ο συγκεκριμένος άνθρωπος υπήρχε στη ζωή σου, δεν έχει να κάνει με αυτόν, αλλά με αυτό που αντιπροσωπεύει: την πρώτη αγάπη, το πάθος, τον ενθουσιασμό, τον πόθο". Η Lauri εξηγεί ότι ο πρώτος μας έρωτας μας θυμίζει μια εποχή κατά την οποία αισθανόμασταν ζωντανοί και όλα ήταν έντονα, οπότε είναι πολύ πιθανό το υποσυνείδητο σου να σου λέει ότι πρέπει να επαναφέρεις τον ενθουσιασμό στη ζωή σου.

2. Ερωτικό όνειρο με άγνωστο

Σύμφωνα με την Loewenberg, πρόκειται για το δεύτερο πιο κοινό σεξουαλικό όνειρο. «Δε σημαίνει ότι υπάρχει κάποια ή κάποιος εκεί έξω που σε περιμένει, αλλά έχει να κάνει με εσένα. Ο/Η μυστηριώδης εραστής συμβολίζει μια πλευρά του εαυτού σου που προσπαθείς να γνωρίσεις και να χρησιμοποιήσεις στη ζωή σου. Ίσως χρειάζεται να είσαι πιο επιτακτικός και κατηγορηματικός στην καθημερινή σου ζωή.

3. Ερωτική επαφή με φιλικό πρόσωπο

Επίσης συνηθισμένο όνειρο που επίσης δεν σημαίνει απαραίτητα πως τρέφεις ερωτικά συναισθήματα για αυτό το άτομο. Η ειδικός εξηγεί πως ένα τέτοιο όνειρο με μια φίλη ή φίλο μπορεί όντως να σημαίνει πως κατά βάθος υπάρχει μια σεξουαλική έλξη. Αν όμως αισθάνεσαι πως τέτοια ερωτική έλξη δεν υπάρχει  τότε η Lauri σε συμβουλεύει να διαλέξεις τα τρια πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι αυτόν/ην τον φίλο/η σου και να σκεφτείς αν κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά που διαθέτει αυτό το πρόσωπο θα ήταν ωφέλιμο για εσένα αν τα υιοθετούσες, γιατί πιθανά το όνειρό σου προκύπτει από το άγχος σου να δώσεις λύση σε κάποιο πρόβλημα που όμως μπορεί να μην αφορά καν την ερωτική σου ζωή.

4. Ερωτικό όνειρο με τους γονείς σου

Και όμως συχνά συμβαίνει συχνά να βλέπουν άτομα πως κάνουν έρωτα με κάποιον από τους γονείς τους και αντίθετα με τον Φρόυντ (που θεωρεί πως αυτό το όνειρο υποδηλώνει κάποια υποβόσκουσα ερωτική σχέση των παιδιών με τους γονείς) η Lauri εξηγεί πως το πιθανότερο είναι ένα τέτοιο όνειρο να σημαίνει πως σε κάποια φάση της ζωής σου απλά ταυτίζεσαι με κάποιον από τους γονείς σου. Για παραδειγμα αν δεις πως κάνεις έρωτα με τον μπαμπά σου που στο μυαλό σου ήταν πάντα καλός στο να παίρνει σωστές και δύσκολες αποφάσεις ή ήτα ο κουβαλητής του σπιτιού, τότε το όνειρό σου μπορεί να προκύπτει επειδή πρέπει και εσύ να πάρεις μια δύσκολη απόφαση ή αντιμετωπίζεις προβλήματα στη δουλειά.

5. Έρωτικο όνειρο με κάποιο διάσημο πρόσωπο

Αν αυτό το διάσημο πρόσωπο σου αρέσει πολύ τότε απλά είναι ένα σεξουαλικό όνειρο με την απόλυτη φαντασίωση σου, αν όμως δνε νιώθεις σεξουαλική έλξη για αυτο το πρόσωπο τότε και πάλι πιθανά να επιζητάς κάποιο από τα χαρακτηριστικά που έχεις συνδέσει με αυτό το πρόσωπο πιθανά μέσα από κάποιο ρόλο του. Για πάραδειγμα η Lauri εξηγεί πως το όνειρο μιας κοπέλας που δεν συμπαθεί τον ηθοποιό David Hasselhoff, η οποία όμως ονειρεύτηκε πως έκανε σεξ μαζί του στον πύργο του  Baywatch, δεν σημαίνει πως η κοπέλα κατά βάθος νιώθει ερωτική έρλξη για τον ηθοποιό, αλλά πως ίσως έχει ανάγκη από έναν "ναυγαγοσώστη", γιατί αντιμετωπίζει προβλήματα σε κάποιο τομέα της ζωής της.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!