GOOD LIFE

Επιστρέφουν τα θρυλικά και αμφιλεγόμενα Teletubbies

Θυμάστε τα πολύχρωμα αλλόκοτα πλάσματα που χοροπηδούσαν σαν χαζά σε ένα γρασίδι κάτω από έναν ήλιο - μωρό; Η απόλυτη 90s παιδική σειρά-“κάψιμο” για τους μεγάλους επιστρέφει.

Η Nickelodeon εξέφρασε την επιθυμία της να προβάλει το νέο κύκλο επεισοδίων της θρυλικής σειράς Teletubbies  και όπως αναφέρει ο Hollywood Reporter όχι μόνο αγόρασε τα 30 νέα επεισόδια που θα προβληθούν μέσα στο 2016, αλλά θα ξαναπροβάλλει και τα 365 αρχικά επεισόδια της σειράς.

Tα Teletubbies ήταν μια βρετανική τηλεοπτική σειρά για παιδιά προσχολικής ηλικίας που όμως κατάφερε να γίνει δημοφιλής και στις μεγαλύτερες ηλικίες και κυρίως σε φοιτητές και άλλους νεαρούς οπαδούς του τότε rave κινήματος που θεωρούσαν τα πολύχρωμα πλάνα της σειράς τον ορισμό τηςψυχεδέλειας για αυτό και οι τέσσερις πρωταγωνιστές: Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa και Po φιγουράριζαν σε άπειρα flyers από rave parties. Πέρα όμως από την αναπάντεχη λατρεία των ελαφρώς «καμμένων» στα Teletubbies, η σειρά είχε και άλλες απρόσμενες αναγνώσεις. Συγκεκριμένα το 1999, ένας κληρικός στις Η.Π.Α., ο Jerry Falwell, υποστήριζε ότι ο Tinky Winky είναι ομοφυλόφιλος, λόγω του μωβ χρώματος και της τριγωνικής του κεραίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί να μποϋκοτάρουν την σειρά. Αυτή όμως συνέχισε να προβάλλεται για άλλα δύο χρόνια. Το 2007, στην Πολωνία διατάχθηκε έρευνα για το αν η σειρά διαφημίζει την ομοφυλοφιλία, αλλά τελικά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Επίσης το CD single Teletubbies say "Eh-oh!", βασισμένο στη μουσική της σειράς, έφτασε στο νούμερο ένα των Αγγλικών singles τον Δεκέμβριο του 1997 και παρέμεινε στο Top 75 για 32 εβδομάδες, με πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!