GOOD LIFE

6 λαχταριστές τροφές που αδυνατίζουν και επιτρέπονται και στη δίαιτα

Κακώς έχει επικρατήσει η άποψη πως το αδυνάτισμα συνδέεται μόνο με πολύ αυστηρή δίαιτα και στερήσεις όλων των απολαύσεων.

Οι διατροφολόγοι εξηγούν πως το να εντάξεις μικρές απολαύσεις στη διατροφή σου,(πάντα βέβαια με μέτρο), βελτιώνοει την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και τελικά αυτή η πιο απολαυστική διατροφή βοηθά στην απώλεια βάρους περισότερο και πιο εύκολα σε σύγκριση με τις ιδιαίτερα αυστηρές δίαιτες. Δείτε ποιές τροφές που αρέσουν σε πολλούς μπορούν να σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις.

1. Σοκολάτα

Και όμως η σοκολάτα μπορεί να κάνει τούρμπο το μεταβολισμό σας και να σας χαρίσει μόνο τις ευεργετικές της δράσεις, αρκεί να καταναλώνετε μόνο 30 με 40 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (οι μικρές μπάρες) μέχρι και 3 φορές την εβδομάδα.

2. Μέλι

Το μέλι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητές, οι οποίες συμβάλλουν και στην απώλεια βάρους, αρκεί και πάλι να το καταναλώνετε σε μικρές ποσότητες. Επίσης αντικαθιστά τέλεια και υγειινά τη ζάχαρη. Προσπαθείστε να καταναλώενετε μέχρι και 3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα.

3. Αμύγδαλα και καρύδια

Όλοι οι ξηροί καρποί είναι τέλεια πηγή των λεγόμενων καλών λιπαρών, καθώς περιέχουν τα χρήσιμα για τον οργανισμό Ω3 λιπαρά οξέα. Αν λοιπόν τρώτε καθημερινά (ιδανικά για δεκατιανό) μία μικρή χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς (καρύδια, ή αμύγδαλα ή ακόμα και κάσιους) όχι μόνο δεν επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με θερμίδες, αλλά θα δείτε πως η απώλεια βάρους σας μπορεί να επιταχυνθεί.

4. Αυγό

Είναι ιδανική πηγή πρωτείνης, έχει ελάχιστες θερμίδες και κάνει θαύματα στις δίαιτες.

5. Εσπεριδοειδή

Όλα τα επεριδοειδή (από το πορτοκάλι μέχρι το γκρέιπφρουτ και το λεμόνι) προσφέρουν πολλές βιταμίνες, είναι ισχυρά αντιοξειωτικά και στη δίαιτα σε βοηθούν να μην πεινάς καθώς προκαλούν κορεσμό όντας πλούσια σε φυτικές ίνες. 

6. Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα όπως τα δαμάσκηνα, τα σύκα κλπ είναι η πιο υγιεινή λύση για... λιγύρες για γλυκό. Φυσικά η κατανάλωσή τους και πάλι πρέπει να γίνεται με μέτρο, αλλά καλό είναι να μην απουσιάζουν από την καθημερινή σας διατροφή καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες E και C, περιέχουν μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως είναι ο σίδηρος, διευκολύνουν τη λειτουργία του εντέρου, προσφέρουν ενέργεια, έχουν αντιοξειδωτική δράση χάρη στα φλαβονοειδή και καροτενοειδή που περιλαμβάνουν.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!