GOOD LIFE

Σεξ με πρώην; - 5 λόγοι για να καταλάβεις πως ίσως είναι μια κακή ιδέα

Αν και όλοι κατά βάθος το ξέρουν πως δεν είναι και τόσο καλή ιδέα, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες παραδέχονται πως συχνά υποκύπτουν στον πειρασμό του να κάνουν σεξ με κάποια/ον πρώην τους.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που συμβαίνει αυτό και οι περισσότεροι που τελικά κάνουν όντως σεξ με πρώην, ισχυρίζονται πως είναι μια "εύκολη και σίγουρη λύση",  με έντονο το στοιχείο της οικειότητας και την πλήρη απουσία δυσάρεστων εκπλήξεων στο κρεβάτι αφού οι δύο εραστές γνωρίζονται καλά από το παρελθόν. Άλλοι πάλι συχνά στρέφονται σε πρώην μετά από κάποιον χωρισμό ή κάποια ερωτική απογοήτευση, για παρόμοιους λόγους με τους άνω, καθώς και πάλι το σεξ με μια ή έναν πρώην παρέχει πάνω από όλα το αίσθημα της ασφάλειας. 

Και όμως το σεξ με πρώην δεν αποτελεί λύση σε τίποτα και συχνά μπορεί να προκαλέσει νέα προβλήματα. Δείτε 5 λόγους για τους οποίους ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε πριν κάνετε έρωτα με κάποιον/α πρώην.

1. Σχεδόν ποτέ δεν είναι μόνο για μια φορά...

Πολλοί ξεκινούν μια ερωτική επανασύνδεση με πρώην με τη λογική πως θα είναι μόνο για ένα βράδυ, κάτι σαν "αυλαία" ή "ανκόρ" σεμια  μεγάλη σχέση, μόνο που αυτό σχεδόν ποτέ δεν ισχύει. Στις περισσότερες περιπτώσεις η μία φορά γίνεται δύο, οι δύο τρεις και μετά αρχίζει ξανά η σχέση σας να θυμίζει δεσμό, χωρίς όμως να έχουν εξαφανιστεί οι λόγοι για τους οποίους αρχικά χωρίσατε.

2. Συχνά ένας από τους δύο δεν το θεωρεί απλό σεξ

Συνήθως όταν μια σχέση τελειώνει ένας από τους δύο κατά βάθος πληγώνεται περισσότερο και συχνά ελπίζει σε μια επανασύνδεση. Άρα δεν είναι καθόλου καλή ιδέα το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων που έχουν διαφορετικές προσδοκίες και αντιλαμβάνονται διαφορετικά τη στιγμή.

3. Μειώνετε και οι δύο την ίδια την σχέση σας

Αν η σχέση ήταν κάτι παραπάνω από απλά σεξουαλική τότε το να την μετατρέψετε μετά από καιρό σε ένα "απλό κρεβάτι" απλά μειώνει όλα όσα βίωσατε με τον / την πρώην και δείχνει πλήρη έλλειψη αλληλοσεβασμού .

4. Χάνετε και οι δύο χρόνο 

Η καλή χημεία στο σεξ μπορεί να οδηγήσει δύο πρώην συντρόφους που βρίσκονται σε μια περίεργη φάση στη ζωή τους, στο να επαναπαυτούν σε μια σχέση χωρίς δεσμεύσεις και στο να σταματήσουν να αναζητούν νέο σύντροφο. Όμως θυμίζουμε πως υπήρχε λόγος που έκανες στο παρελθόν μια αληθινή σχέση και το κυριότερο υπήρχε λόγος που χώρισες.

5. Πονάει περισσότερο όταν ο άλλος προχωρήσει στη ζωή του

Είτε το παραδέχεστε είτε όχι, η ερωτική επανασύνδεση με έναν ή μία πρώην δημιουργεί έναν νέο δεσμό. Και μπορεί και οι δυο αρχικά να το απολαμβάνετε αλλά αν ένας από τους δύο αποφασίσει (που είναι και το πιο πιθανό) να προχωρήσει στη ζωή του και να βρει μια νέα σχέση, τότε ο άλλος πονάει ξανά και συχνά περισσότερο και από τον πρώτο χωρισμό. Ειδικά δε αυτός ή αυτή που δεν πήρε την αρχική απόφαση για να διαλυθεί η σχέση, τώρα θα βιώσει διπλή απόρριψη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!