GOOD LIFE

Φτιάξτε μόνοι σας φυσικά καθαριστικά που θα κάνουν το σπίτι σας να γυαλίζει

Βαρεθήκατε να ξοδεύετε κάθε  φορά μια μικρή περιουσία για αγορές καθαριστικών σπιτιού; Και όμως το σπίτι σας, μπορεί να λάμπει με φυσικά υλικά όπως το ξύδι, το λεμόνι, το λάδι κ.λπ.

Η λύση πάντα υπάρχει στη φύση. Τι καλύτερο λοιπόν από να ανακαλύψετε τα υλικά αυτά που θα κάνουν το σπίτι σας πεντακάθαρο με μηδενικό κόστος. Ο σωστός συνδυασμός των υλικών που καθημερινά χρησιμοποιείτε για χίλιες δύο χρήσεις και με τις σωστές αναλογίες θα κάνουν το σπίτι σας όαση καθαριότητας.

Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μαγειρική σόδα, ξίδι και αιθέριο έλαιο λεβάντας και λεμονιού. Ρίχνετε σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού 1 κ.γ. σόδα, 2 κ.σ. λευκό ξύδι, 2 ½ φλ. ζεστό νερό, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 7 σταγόνες έλαιο λεμονιού. Προσθέστε υγρό σαπούνι και ανακινείστε καλά. Όλα αυτά τα υλικά μαζί, δρουν ως φυσικό απολυμαντικό.

Βερνίκι για τα έπιπλα Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ελαιόλαδο και μηλόξυδο. Σ’ ένα μπολ, ανακατέψτε το ¼ φλ. ελαιόλαδο με μερικές σταγόνες ξίδι μήλου. Όσον αφορά την εφαρμογή βουτήξτε ένα πανί στο μίγμα και καθαρίστε τα έπιπλά σας. Το ξίδι παίρνει τη βρωμιά, ενώ το λάδι θρέφει το ξύλο καθώς δεν το ξηραίνει.

 

Καθαριστικό για τα τζάμια Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ξύδι, χυμός λεμονιού και νερό. Συνδυάστε 1 κ.σ. ξύδι σε 1 λίτρο νερό και στη συνέχεια προσθέστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού για να έχετε το άρωμα εσπεριδοειδών. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο ψεκάστε και σκουπίστε, τώρα θα αφήνετε εύκολα το παιδί σας να γλείφει τα τζάμια!

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση. 

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!