GOOD LIFE

Πόσο κοστίζει για να κερδίσεις ένα Όσκαρ; [βίντεο]

Τα Όσκαρ αποτελούν τον πιο γνωστό θεσμό στην παγκόσμια ιστορία του κινηματογράφου και η κατάκτηση ενός χρυσού αγαλματίδιου, αποτελεί την απόλυτη καταξίωση για έναν καλλιτέχνη της 7ης Τέχνης. Πόσο όμως κοστίζει για να φτάσει να κρατήσει κανείς στα χέρια του το πολυπόθητο Όσκαρ.

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα θέλησε να δώσει με ένα νέο βίντεο, ένας δημοσιογράφος του CNN  Money. Ο Frank Pallotta, εξηγεί πως ένα αγαλματίδιο που η αξία του είναι μόνο 400 δολάρια, γίνεται αντικείμενο πόθου όλων και για να το αποκτήσει κανείς, δεν αρκεί μια καλή ερμηνεία ή σκηνοθεσία ή ένα καλό εικαστικό αποτέλεσμα: χρειάζεται να ξοδευτούν εκατομμύρια δολάρια.
Ετσι εξηγεί πως ακομα και πολλούς μήνες πριν τα Όσκαρ, οι εταιρείες παραγωγής και τα μεγάλα στούντιο ξεκινούν πολυδάπανες καμπάνιες για να κερδίσουν μια υποψηφιότητα και φυσικά να κατακτήσουν το Όσκαρ. 
Και για να καταλάβετε για τί ποσά μιλάμε, ο δημοσιογράφος φέρνει για παράδειγμα την ταινία του 2013, "Captain Phillips", με τον Tom Hanks, που σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι παραγωγοί της ξοδεψαν 4,2 εκατομμύρια δολάρια για να βεβαιωθούν πως είναι υποψήφια για Όσκαρ.
Παράλληλα αναφέρει πως 6000 μέλη της Ακαδημίας να ψηφίζουν για τα Όσκαρ, το μέσο κόστος εξόδων που κάνουν τα στούντιο για να εξασφαλίσουν αυτές τις ψήφους ξεπερνά τα 1000 δολάρια ανά ψήφο.
Δείτε αυτο το ενδιαφέρον βίντεο και ίσως θα καταλάβετε γιατί, όλοι οι σταρ του Χολιγουντ όταν κατακτούν το πολυπόθητο αγαλματίδιο, συχνά με δάκρυα στα μάτια, ευχαριστούν συγγενείς, αγαπημένα πρόσωπα, φίλους και συνεργάτες, αλά δεν ξεχνούν ποτέ να πουν ένα ευχαριστώ στο στούντιο και την εταιρεία παραγωγής. Γιατί όπως λέει και ο Frank Pallotta, ξέρουν πως χωρίς τα δικά τους χρήματα πιθανά να μην βρισκονταν ποτέ στη θέση να κρατούν ένα Όσκαρ στο χέρι.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!