GOOD LIFE

Mια κυπριακή και μια ελληνική μπύρα ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου

Το Vinepair είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διαδραστικές πλατφόρμες ενημέρωσης για τον κόσμο των ποτών, των κρασιών και της μπύρας και πρόσφατα το δημοφιλές αμερικανικό site δημοσίευσε έναν παγκόσμιο χάρτη που καταγράφει τις  κορυφαίες ζυθοποιίες ανά χώρα.

Ο χάρτης διαμορφώθηκε με βάση τη βαθμολογία των χρηστών του untappd.com, ενός απο τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα φίλων της μπίρας στον κόσμο, και σε αυτόν τον χάρτη βλέπουμε να φιγουράρει τόσο μια κυπριακή όσο και μια ελληνική ζυθοποιία, που ξεχώρισαν και οι δυο τους για τις μοναδικές του μπύρες.

Συγκεκριμένα στην Κύπρο βλέπουμε πως λάτρεις της μπύρας από ολο τον κόσμο ψήφισαν ως καλύτερη ζυθοποιία την Aphrodite’s Rock Brewing Co,  ένα μικρό ζυθοποιείο που βρίσκεται ανάμεσα στα όμορφα βουνά της Τσάδας στην Πάφο στη δυτική ακτή της Κύπρου. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που απασχολούν καλά καταρτισμένο προσωπικό και πολύ έμπειρους ζυθοποιούς από τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, καθώς και ντόπιο προσωπικό όπου όλοι μοιράζονται το όνειρο να δημιουργούν και να παράγουν μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκια, τοπική χειροποίητη "Island Beers" και "Artisan Ales".


Στην Ελλάδα ξεχώρισε η η Κρητική ζυθοποιία Σόλο, μία σχετικά μικρή επιχείρηση που δραστηριοποιείται από το 2015 ανάμεσα στο Ηράκλειο και το χωριό Αλάγνι της Κρήτης, όπου μια παρέα Κρητικών σε συνεργασία με τον Nορβηγό Κjetil Jikiun, έναν από τους πλέον καταξιωμένους ζυθοποιούς craft μπύρας σε παγκόσμιο επίπεδο, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπίρα.

Δείτε το χάρτη και μπορείτε να τον δείτε σε μεγάλες διαστάσεις εδώ

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!